Home » Diverse » Drama unui baietel orb de doi anisori: “Din cauza ca e orb, nu va putea zambi niciodata!”

Drama unui baietel orb de doi anisori: “Din cauza ca e orb, nu va putea zambi niciodata!”

Micutul Oscar O’Sullivan-Hughes, de numai doi ani, s-a nascut orb, intr-o lume mult prea grabita si stresata, care nu are deloc rabdare cu el.

Vanzatoarele si clientii din magazinele unde merge cu mama lui cred ca bastonul pentru mers este, de fapt, o jucarie si se enerveaza atunci cand copilul loveste cu batul in vitrina sau in diverse obiecte.
Oscar, care locuieste cu parintii sau Kait Hughes si Anthony O’Sullivan in Wythenshawe, Manchester, s-a nascut orb din cauza unei boli genetice foarte rare – amauroza congenitala Lebers, scrie dailymail.co.uk.

Kait, mama lui, 30 de ani, spune: “Oscar foloseste bastonul tactil inca de cand a invatat sa mearga. Il mai duc prin magazine si se opreste sa miroasa painea, sa atinga vitrinele sau sa miroasa sticlele de sampon. Oamenii isi pierd rabdarea si ii dau peste bat. Pe el nu l-au lovit niciodata, insa sunt atat de insensibili. Multi nu se gandesc ca ar putea fi orb, pentru ca e atat de mic”.

Tanara mamica sustine ca i-a fost foarte greu pana acum, deoarece nu gasise pe nicaieri informatii despre orbirea la copii si se simtea foarte dezorientata, pentru ca nu se putea resemna cu asta, dar nici nu stia cum sa-l ajute pe baietel.

“Dupa nasterea lui, in noiembrie 2008, am observat ca, desi tinea ochii deschisi, nu se uita la nimic”, spune Kait.

“Le-am spus medicilor, dar ne-au raspuns ca are icter si ca vederea lui e buna. Altcineva ne-a spus ca, din cauza ca e orb, nu va putea zambi niciodata. Chiar si cand a primit bastonul pentru mers, eu tot nu am putut sa accept ca baietelul meu e orb”.

“Mergeam in parcuri la joaca, iar ceilalti parinti il priveau cu teama. Mult mai tarziu am primit informatiile de care aveam nevoie pentru a intelege boala lui si a ne gasi linistea sufleteasca”, spune Kait.

Oscar este acum imaginea unei campanii prin care se doreste strangerea de fonduri pentru ca persoanele oarbe sa poata duce o viata normala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*