Home » Diverse » Curiozitati » Vești bune pentru bijutieri: A fost descoperită o planetă de diamant în apropiere de galaxia noastră!

Vești bune pentru bijutieri: A fost descoperită o planetă de diamant în apropiere de galaxia noastră!

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, în apropiere de galaxia noastră există o planetă alcătuită în mare parte din diamante. Planeta exotică a fost descoperită gravitând în jurul unei stele de mici dimensiune, informează Reuters.

Planeta, care este mult mai densă ca oricare alt corp de acest tip, este formată din carbon. Întrucât aceasta este atât de densă, cercetătorii sunt de părere că substanța din care este alcătuită trebuie să se afle în stare cristalină, ceea ce rezultă că mare parte din suprafața planetei este formată din diamante.

“Istoria evoluției și uimitoarea densitate a acestei planete ne sugerează că este formată din carbon, este un diamant uriaș care orbitează în jurul unei stele neutronice la fiecare două ore, pe o orbită atât de strânsă încât aceasta ar încăpea în interiorul Soarelui nostru”, a spus Matthew Bailes, din cadrul Swinburne Univesity of Techonology.

În opinia astronomilor, planeta, care se află la o distanță de 4.000 de ani-lumină, ar putea să reprezinte rămășița unei foste stele uriașe care și-a pierdut învelișurile exterioare, absorbite de pulsarul în jurul căruia gravita.

Pulsarii sunt mici stele neutronice moarte cu diametre de 20 de kilometri, care se rotesc în jurul propriei axe de sute de ori într-o secundă, emițând fascicule de radiații.

Noua plaentă ar putea conține, pe lângă carbon, și oxigen, ce ar putea exista în condiții mai mari la suprafață și devine tot mai rar spre centrul ei.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.