Home » Diverse » Curiozitati » Un titanozaur lung de 40 de metri, noua atracţie a Muzeului American de Istorie Naturală. VIDEO

Un titanozaur lung de 40 de metri, noua atracţie a Muzeului American de Istorie Naturală. VIDEO

Scheletul celui mai mare dinozaur descoperit vreodată a fost expus la Muzeul American de Istorie Naturală din New York, potrivit Mediafax.

titanosaurDeoarece nu are o denumire ştiinţifică, expozanţii i-au dat numele de ”Titanozaur”, acesta având circa 40 de metri lungime şi 20 de metri lăţime.

Creatura preistorică nu a încăput în cea mai mare încăpere a clădirii, astfel că o parte din gâtul său uriaş a fost scoasă afară pe uşa de intrare în sala de expoziţie.

Rămăşiţele animalului au fost descoperite la începutul anilor 2000 de către un agricultor din La Flecha, din regiunea Patagonia. Ulterior, fosilele au fost excavate de către o echipă de paleontologi.

Titanozaurul era un erbivor imens care a trăit în timpul Cretacicului târziu, în pădurile din Patagonia în urmă cu 95-100 de milioane de ani. Oamenii de ştiinţă estimează că animalul, al cărui gât foarte lung măsura aproximativ 26 de metri, avea o greutate de aproximativ 60 de tone.

FOTO: twitter.com

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.