Home » Diverse » Curiozitati » Un pui de mastiff tibetan rosu este cel mai scump caine din lume. Costa 1 milion de lire sterline

Un pui de mastiff tibetan rosu este cel mai scump caine din lume. Costa 1 milion de lire sterline

Cu banii nu poti cumpara fericirea, dar iti poti achizitiona cel mai bun prieten. Este vorba despre un pui de mastiff tibetan rosu, care a devenit cel mai scump catel din lume dupa ce a fost vandut cu aproape un milion de lire sterline.

red-tibetan-mastiff580-1300291494Big Splash sau Hong Dong in chineza a fost cumparat de un baron din nordul Chinei. Catelul este norocos ca a fost luat acasa de un multimilionar care ii va putea oferi alimentatia de care are acest exemplar nevoie, una destul de costisitoare.

Cainele are o dieta din pui, vita si delicatese precum castraveti de mare si melci de mare.

Hong Dong este un pui de 11 lui, insa are deja 90 de centimetri si cantareste 81kilograme, potrivit crescatorului sau, Lu Liang. Un astfel de exemplar poate sa ajunga la aceeasi greutate precum un jucator de rugby.

“Este un exemplar perfect. Are gene excelente si va fi un caine bun pentru monta”, a declarat crescatorul cainelui.

Cainii mastiff tibetan sunt o rasa “pura” chinezeasca si se gasesc foarte rar in afara Tibetului. De aceea si pretul la care se vand este foarte mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*