Home » Diverse » Curiozitati » Un avion prăbuşit în cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în deşertul Sahara. FOTO

Un avion prăbuşit în cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în deşertul Sahara. FOTO

Un avion din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost descoperit în deşertul Sahara, perfect conservat, la 70 de ani după ce s-a prăbuşit, scrie Daily Mail.

Avionul, un model Kittyhawk P-40, condus de un pilot britanic, s-a prăbuşit în iunie 1942. Se crede că cel care pilota avionul, sergentul Dennis Copping, în vârstă de 24 de ani, a supravieţuit accidentului, însă a murit probabil în deşert, în timp ce încerca să găsească o regiune locuită.

Aeronava a fost descoperită întâmplător de un muncitor polonez al unei companii petroliere, care realiza explorări într-o zonă izolată din deşertul Sahara, la circa 320 de kilometri de cea mai apropiată zonă locuită.

În ciuda impactului cu nisipul, majoritatea instrumentelor de bord ale aeronavei au rămas intacte, la fel ca şi armele şi muniţia cu care era dotat avionul, acestea din urmă fiind confiscate de armata egipteană, din motive de securitate.

Muzeul Royal Air Force (RAF) din Londra încearcă acum să recupereze aeronava, pentru a o expune în cadrul unei expoziţii.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.