Home » Diverse » Curiozitati » Topul celor mai SPECTACULOASE locuri de pe Pamant

Topul celor mai SPECTACULOASE locuri de pe Pamant

1. Padurea de piatra, China. Shilin, care in limba chineza inseamna padurea de piatra, este o formatiune calcaroasa din sud-vestul Chinei. Varsta estimata a ansamblului este de 270 de milioane de ani. Este un punct de mare atractie turistica ..

2. Padurile de pe insula Socotra – Yemen. Socotra este cea mai mare insula din Arhipelagul Socotra, iar izolarea sa geografica a facut ca aceasta sa fie bogata in specii care se gasesc doar aici. Spre exemplu, din cele 825 de specii de plante, 37% sunt endemice acestei insule.

3. Meteora-Grecia. Meteora, situata in campia Thesaliei, in apropiere de Kalambaka, intre muntii Koziakas si Antichassia, este unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare.

4. Uluru, Australia. Aceasta formatiune stancoasa extraordinara se inalta in mijlocul desertului australian si ofera o priveliste de neuitat la fiecare apus. Pe masura ce ocolesti baza Uluru, probabil cel mai mare monolit din lume, ai crede ca este facut din gresie rosie. Aceasta capata culoarea rosie dupa ce este expusa oxizilor de fier si ruginii.

5. Preikestolen, Norvegia. Preikestolen sau Prekestolen este o platforma de stanca situata in provincia “Fylke” din Norvegia. Ea este o atractie turistica, oferind o panorama larga a fiordului Lysefjord si a muntilor inconjuratori.

6. Golful Halong, Vietnam. Situat în partea de nord-est a Vietnamului, aproape de granița cu China, golful Ha Long este remarcabil prin cele peste 3000 de insule monolitice de calcar și prin zecile de peșteri submarine accesibile foarte ușor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*