Connect with us

Curiozitati

Top 4 criminali în serie minori care au îngrozit lumea

Published

on

Iată 4 criminali în serie minori care au reuşit să bage groaza în oameni înainte de a împlini vârsta de 18 ani.

Mary Bell: A ucis doi copii mici la vârsta de 11 ani

Povestea lui Mary Bell este ciudată şi înfiorătoare. În 1968, pe când Mary avea doar 11 ani, vecinii ei au găsit un băieţel de 4 ani mort într-un hambar unde copiii din localitate se jucau adesea. Cum nu existau semne clare de violenţă, lumea a crezut că a fost vorba de un accident.

Trei săptămâni mai târziu, un alt băieţel de 3 ani a fost găsit strangulat şi plin de vânătăi ciudate. Două fetiţe din localitate au reacţionat ciudat la veste: Mary Bell, de 11 ani şi prietena ei, Norma, de 13 ani.

După ce un poliţist a văzut-o pe Mary foarte bucuroasă, cu un zâmbet ciudat, frecându-şi mâinile satisfăcută în momentul înmormântării unuia dintre băieţi, autorităţile au început să le interogheze pe fete.

După multe minciuni şi învinuiri reciproce s-a dovedit că Mary a convins-o pe Norma să îi ucidă pe cei doi cu sânge rece, “pentru distracţie”. Cele două au lăsat mesaje ciudate pe bileţele într-o grădiniţă pe care au spart-o într-un weekend în perioada dintre cele două crime. Mesajele erau “Noi l-am ucis pe Martin”, “L-am omorât ca să mă pot întoarce”, etc.

După un proces lung şi anevoios, în care s-a vehiculat ideea că Mary a fost abuzată de mama ei, posibilă prostituată şi toxicomană, fetiţa de doar 11 ani a fost condamnată pentru omucidere şi declarată bolnavă psihic.

În mod bizar, Mary a fost eliberată în 1980 pentru bună purtare şi în 1984 a născut o fetiţă. Acum, cele două trăiesc în anonimat, aparent nişte vieţi normale.

Elmer Wayne Henley : A ucis între 25-30 băieţi de la 14 la 17 ani

Unul dintre cei mai cunoscuţi criminali în serie americani din anii ’70, Henley nu a comis crimele singur, ci ca parte a unei găşti conduse de Dean Corll (The Candy Man).

Cei trei bărbaţi au răpit, torturat şi violat cel puţin 28 de adolescenţi de sex masculin între anii 1970 – 1973 în Houston,Texas, Statele Unite.

Corll îi plătea pe Henley şi un alt tânăr, David Brooks câte 200 de dolari pentru fiecare băiat adolescent pe care îl aduceau acasă la acesta.

Cei trei îi torturau şi violau pe băieţi, după care îi ucideau şi le ascundeau cadavrele prin zonele limitrofe ale oraşului Houston.

Totul s-a terminat în august 1973 când Henley a adus un cuplu de adolescenţi în casa lui Corll. Acesta s-a mâniat din cauza prezenţei fetei şi au început să se certe. Când Corll a început să-l dezbrace pe băiatul adus, Henley l-a împuşcat pe partenerul lui până l-a ucis.

La doar 17 ani, Henley a fost acuzat şi condamnat pentru 6 din cele cel puţin 28 de crime comise împreună cu Corll şi Brooks. A primit 6 senţinţe consecutive pe viaţă şi le execută şi acum într-o închisoare din Texas.

Mai multe pe: Unica.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Curiozitati

Studiu: Căsătoria nu înseamnă o sănătate mai bună!

Published

on

Studiu: Căsătoria nu înseamnă o sănătate mai bună!

O parte din mitologia căsătoriei, mult timp susţinută de specialişti în ştiinţe sociale, este că oamenii care se căsătoresc devin mai sănătoşi decât atunci când erau singuri. Dar trei mari studii metodologice sofisticate publicate în 2017 ne-au zdruncinat credinţa în această idee.

Într-unul dintre aceste studii, cercetătorii au monitorizat mai mult de 79.000 de femei din Statele Unite cu vârsta cuprinsă între 50 şi 79 ani pe o perioadă de trei ani, urmărind dacă s-au căsătorit (sau au început o relaţie serioasă), au divorţat sau s-au separat, sau au rămas singure. Autoarea Randa Kutob şi colegii ei au efectuat, de asemenea, măsurători fizice repetate ale mărimii taliei, ale indicelui de masă corporală şi tensiunii arteriale şi le-au întrebat despre fumat, consumul de alcool, exerciţii fizice şi obiceiurile alimentare. Cu o singură excepţie, fiecare constatare semnificativă favorizează femeile care au rămas singure în loc să se căsătorească sau care au divorţat în loc să rămână căsătorite. De exemplu, femeile care s-au căsătorit au luat mai mult în greutate şi au băut mai mult decât cele care au rămas singure.

Femeile care au divorţat mâncau mai sănătos, făceau mai multe exerciţii fizice şi aveau talii mai mici decât femeile care au rămas căsătorite. Singura excepţie a fost că femeile care au divorţat aveau mai multe şanse să înceapă să fumeze decât femeile care rămăseseră căsătorite.

În cel de-al doilea studiu, un sondaj pe durata a 16 ani asupra a peste 11.000 de bărbaţi şi femei din Elveţia, persoanele căsătorite au raportat o stare de sănătate generală mai proastă decât aveau atunci când erau singure, chiar ţinând cont de schimbările de sănătate care apar adesea odată cu vârsta.

În cel de-al treilea studiu, sociologul Dmitry Tumin a chestionat mai mult de 12.000 de adulţi din Statele Unite care s-au căsătorit pentru prima dată, pentru a vedea dacă au descris sănătatea generală ca fiind mai bună după ce s-au căsătorit sau era mai bună când erau singuri. El a descompus datele în mai multe moduri: a examinat căsătoriile bărbaţilor separat de cele ale femeilor; a efectuat analize separate ale căsătoriilor persoanelor născute în decenii diferite; a evaluat căsătoriile care au durat diferite perioade de timp.

În toate scenariile pe care le privea, cu o singură excepţie, cei care s-au căsătorit nu au raportat niciodată că sunt mai sănătoşi. Excepţia a fost în cazul celor mai în vârstă femei (născute între 1955 şi 1964) ale căror căsătorii au durat cel puţin zece ani, care s-au considerat puţin mai sănătoase.

Este o lovitură puternică – una din multe – dată ideii că mariajul este modalitatea ideală de a trăi. De mult timp, am acceptat ideea că dacă nu se grăbesc să se căsătorească, adulţii singuri nu vor avea parte de sex şi vor fi nefericiţi toată viaţa.

Dar se pare că oamenii singuri nu se mai sperie aşa de uşor – într-un număr fără precedent, ei merg înainte şi îşi trăiesc solitar viaţa, care este adesea mai sănătoasă şi mai satisfăcătoare decât în cazul celor căsătoriţi. În 2017, în cele din urmă, ponderea dovezilor ştiinţifice din cele mai sofisticate studii a fost de partea lor.

Sursa: Agerpres

Continue Reading

Curiozitati

Microfonul din priza ministrului Carmen Dan, o mare minciună!

Published

on

Dosarul deschis după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a acuzat că a găsit un microfon în locuinţă a fost închis de procurorii de la Parchetul General.

Potrivit unor surse judiciare citate de mediafax.ro, fapta de violare de domiciliu nu există, fiind vorba despre două persoane care au intrat în locuinţa ministrului, cu acceptul surorii ei.

Este vorba despre doi foşti ofiţeri de informaţii, care ar fi fost chemaţi pentru a efectua un control prin care să verifice dacă există aparatură de intercepare.

Potrivit acelorași surse citate de mediafax.ro, microfonul nu a fost găsit în priza, ci ar fi fost plasat chiar de cel chemat sa îl descopere: ”Aparatul nu era funcţional şi nici nu avea loc în spaţiul în care a fost găsit”.

La sfârșitul anului 2017, Carmen Dan a depus o plângere la Parchetul General care a deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu, după ce ministrul a anunțat că a găsit în casa sa un dispozitiv de ascultare ascuns într-o priză.

Continue Reading

Curiozitati

FOTO ExoMars TGO: Crater marţian acoperit cu gheaţă

Published

on

Sonda spaţială TGO, care face parte din programul ExoMars, aflată pe orbita planetei Marte, a transmis pe Terra primele sale imagini, care prezintă un crater marţian acoperit cu gheaţă, a anunţat joi Press Association.

Imaginile au fost realizate de sonda ExoMars Trace Gas Orbiter (TGO), aflată la altitudinea de 400 de kilometri deasupra formaţiunii Korolev, un crater acoperit cu gheaţă aflat în emisfera nordică a “Planetei Roşii”.

Imaginea craterului marţian Korolov a fost obţinută prin combinarea unui set de trei fotografii ce au fost realizate în culori diferite pe 15 aprilie.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse