Connect with us

Curiozitati

Top 10 femei celebre care au suferit cele mai mari torturi din istorie

Published

on

Elena Ceauşescu este inclusă într-un clasament al femeilor celebre care au suferit cele mai aspre pedepse sau au fost supuse la cele mai mai torturi de-a lungul istoriei. Soţia lui Nicolae Ceauşescu, se află pe locul nouă în acest top.

1. Maria Luisa de Savoy 

Cea mai mare pedeapsă din toate timpurile a suportat-o Maria Luisa de Savoy în timpul Revoluţiei Franceze. Când Luisa, Prinţesă de Lamballe, a refuzat să depună jurământ împotriva monarhiei, mai mulţi huligani au violat-o, i-au tăiat sânii și organele genitale ei, și în cele din urmă, i-au tăiat capul. Dar nici aşa nu au fost mulţumiţi, ei i-au înfipt capul într-un băţ şi l-au purtat pe sub fereastra reginei.

2. Împărăteasa Wang a Chinei

Împărăteasa Chinei, Wang a fost acuzată de rivala ei,  Wu, consoarta împăratului, că şi-ar fi ucis fiica şi ar fi practicat vrăjitoria. Când împăratul a admis aceste acuzaţii, pregătind scena pentru ascensiunea consoartei ca împărăteasă, Wu  a închis-o pe împărăteasa Wang într-o zonă închisă a palatului şi lăsat-o aproape să moară de foame. Apoi Wang a fost biciuită cu pari de trestie de zahăr, primind 100 de lovituri, mebrele i-au fost contorsionate şi a fost îndesată într-o damigeană mare de vin, unde şi-a dat sufletul.

3. Brunhilda

Această prinţesă vizigotă a fost căsătorită cu mai mulţi regi franci în perioada Eviului Mediu. Se crede că ar fi fost responsabilă de moartea a zeci de posesori de sânge regal. Răzbunarea regelui Clotaire al II-lea a fost feroce. Potrivit datelor medievale, atunci când a prins-o pe Brunhilda, Clotaire a târât-o mare parte pe drum în urma calului, apoi prinţesa a fost urcată pe o cămilă, ca să fie umilită în fața armatei. În cele din urmă, ea a fost legată de păr, mâini şi picioare de cai, şi sfâşiată. Nici rămăşiţele nu i-au fost lăsate în pace, bucăţile din trupul său au fost incendiate.

4. Madame de Brinvilliers

Madame de Brinvilliers a fost una din acele figuri istorice diabolice. Implicată în afaceri cu otrăvuri şi conspiraţii infame, ea a comandat uciderea tatălui şi a fraţilor săi pentru a le moşteni averea şi titlul. Francezii au forţat-o să bea mai bine de 10 litri de apă, au decapitat-o, iar cadavrul i l-au ars pe rug.

9. Elena Ceauşescu

A fost executată împreună cu dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu, în 1989, de Crăciun, după un proces televizat…

Citeste tot pe EVZ

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Curiozitati

Studiu: Căsătoria nu înseamnă o sănătate mai bună!

Published

on

Studiu: Căsătoria nu înseamnă o sănătate mai bună!

O parte din mitologia căsătoriei, mult timp susţinută de specialişti în ştiinţe sociale, este că oamenii care se căsătoresc devin mai sănătoşi decât atunci când erau singuri. Dar trei mari studii metodologice sofisticate publicate în 2017 ne-au zdruncinat credinţa în această idee.

Într-unul dintre aceste studii, cercetătorii au monitorizat mai mult de 79.000 de femei din Statele Unite cu vârsta cuprinsă între 50 şi 79 ani pe o perioadă de trei ani, urmărind dacă s-au căsătorit (sau au început o relaţie serioasă), au divorţat sau s-au separat, sau au rămas singure. Autoarea Randa Kutob şi colegii ei au efectuat, de asemenea, măsurători fizice repetate ale mărimii taliei, ale indicelui de masă corporală şi tensiunii arteriale şi le-au întrebat despre fumat, consumul de alcool, exerciţii fizice şi obiceiurile alimentare. Cu o singură excepţie, fiecare constatare semnificativă favorizează femeile care au rămas singure în loc să se căsătorească sau care au divorţat în loc să rămână căsătorite. De exemplu, femeile care s-au căsătorit au luat mai mult în greutate şi au băut mai mult decât cele care au rămas singure.

Femeile care au divorţat mâncau mai sănătos, făceau mai multe exerciţii fizice şi aveau talii mai mici decât femeile care au rămas căsătorite. Singura excepţie a fost că femeile care au divorţat aveau mai multe şanse să înceapă să fumeze decât femeile care rămăseseră căsătorite.

În cel de-al doilea studiu, un sondaj pe durata a 16 ani asupra a peste 11.000 de bărbaţi şi femei din Elveţia, persoanele căsătorite au raportat o stare de sănătate generală mai proastă decât aveau atunci când erau singure, chiar ţinând cont de schimbările de sănătate care apar adesea odată cu vârsta.

În cel de-al treilea studiu, sociologul Dmitry Tumin a chestionat mai mult de 12.000 de adulţi din Statele Unite care s-au căsătorit pentru prima dată, pentru a vedea dacă au descris sănătatea generală ca fiind mai bună după ce s-au căsătorit sau era mai bună când erau singuri. El a descompus datele în mai multe moduri: a examinat căsătoriile bărbaţilor separat de cele ale femeilor; a efectuat analize separate ale căsătoriilor persoanelor născute în decenii diferite; a evaluat căsătoriile care au durat diferite perioade de timp.

În toate scenariile pe care le privea, cu o singură excepţie, cei care s-au căsătorit nu au raportat niciodată că sunt mai sănătoşi. Excepţia a fost în cazul celor mai în vârstă femei (născute între 1955 şi 1964) ale căror căsătorii au durat cel puţin zece ani, care s-au considerat puţin mai sănătoase.

Este o lovitură puternică – una din multe – dată ideii că mariajul este modalitatea ideală de a trăi. De mult timp, am acceptat ideea că dacă nu se grăbesc să se căsătorească, adulţii singuri nu vor avea parte de sex şi vor fi nefericiţi toată viaţa.

Dar se pare că oamenii singuri nu se mai sperie aşa de uşor – într-un număr fără precedent, ei merg înainte şi îşi trăiesc solitar viaţa, care este adesea mai sănătoasă şi mai satisfăcătoare decât în cazul celor căsătoriţi. În 2017, în cele din urmă, ponderea dovezilor ştiinţifice din cele mai sofisticate studii a fost de partea lor.

Sursa: Agerpres

Continue Reading

Curiozitati

Microfonul din priza ministrului Carmen Dan, o mare minciună!

Published

on

Dosarul deschis după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a acuzat că a găsit un microfon în locuinţă a fost închis de procurorii de la Parchetul General.

Potrivit unor surse judiciare citate de mediafax.ro, fapta de violare de domiciliu nu există, fiind vorba despre două persoane care au intrat în locuinţa ministrului, cu acceptul surorii ei.

Este vorba despre doi foşti ofiţeri de informaţii, care ar fi fost chemaţi pentru a efectua un control prin care să verifice dacă există aparatură de intercepare.

Potrivit acelorași surse citate de mediafax.ro, microfonul nu a fost găsit în priza, ci ar fi fost plasat chiar de cel chemat sa îl descopere: ”Aparatul nu era funcţional şi nici nu avea loc în spaţiul în care a fost găsit”.

La sfârșitul anului 2017, Carmen Dan a depus o plângere la Parchetul General care a deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu, după ce ministrul a anunțat că a găsit în casa sa un dispozitiv de ascultare ascuns într-o priză.

Continue Reading

Curiozitati

FOTO ExoMars TGO: Crater marţian acoperit cu gheaţă

Published

on

Sonda spaţială TGO, care face parte din programul ExoMars, aflată pe orbita planetei Marte, a transmis pe Terra primele sale imagini, care prezintă un crater marţian acoperit cu gheaţă, a anunţat joi Press Association.

Imaginile au fost realizate de sonda ExoMars Trace Gas Orbiter (TGO), aflată la altitudinea de 400 de kilometri deasupra formaţiunii Korolev, un crater acoperit cu gheaţă aflat în emisfera nordică a “Planetei Roşii”.

Imaginea craterului marţian Korolov a fost obţinută prin combinarea unui set de trei fotografii ce au fost realizate în culori diferite pe 15 aprilie.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse