Home » Diverse » Curiozitati » Top 10 femei celebre care au suferit cele mai mari torturi din istorie

Top 10 femei celebre care au suferit cele mai mari torturi din istorie

Elena Ceauşescu este inclusă într-un clasament al femeilor celebre care au suferit cele mai aspre pedepse sau au fost supuse la cele mai mai torturi de-a lungul istoriei. Soţia lui Nicolae Ceauşescu, se află pe locul nouă în acest top.

1. Maria Luisa de Savoy 

Cea mai mare pedeapsă din toate timpurile a suportat-o Maria Luisa de Savoy în timpul Revoluţiei Franceze. Când Luisa, Prinţesă de Lamballe, a refuzat să depună jurământ împotriva monarhiei, mai mulţi huligani au violat-o, i-au tăiat sânii și organele genitale ei, și în cele din urmă, i-au tăiat capul. Dar nici aşa nu au fost mulţumiţi, ei i-au înfipt capul într-un băţ şi l-au purtat pe sub fereastra reginei.

2. Împărăteasa Wang a Chinei

Împărăteasa Chinei, Wang a fost acuzată de rivala ei,  Wu, consoarta împăratului, că şi-ar fi ucis fiica şi ar fi practicat vrăjitoria. Când împăratul a admis aceste acuzaţii, pregătind scena pentru ascensiunea consoartei ca împărăteasă, Wu  a închis-o pe împărăteasa Wang într-o zonă închisă a palatului şi lăsat-o aproape să moară de foame. Apoi Wang a fost biciuită cu pari de trestie de zahăr, primind 100 de lovituri, mebrele i-au fost contorsionate şi a fost îndesată într-o damigeană mare de vin, unde şi-a dat sufletul.

3. Brunhilda

Această prinţesă vizigotă a fost căsătorită cu mai mulţi regi franci în perioada Eviului Mediu. Se crede că ar fi fost responsabilă de moartea a zeci de posesori de sânge regal. Răzbunarea regelui Clotaire al II-lea a fost feroce. Potrivit datelor medievale, atunci când a prins-o pe Brunhilda, Clotaire a târât-o mare parte pe drum în urma calului, apoi prinţesa a fost urcată pe o cămilă, ca să fie umilită în fața armatei. În cele din urmă, ea a fost legată de păr, mâini şi picioare de cai, şi sfâşiată. Nici rămăşiţele nu i-au fost lăsate în pace, bucăţile din trupul său au fost incendiate.

4. Madame de Brinvilliers

Madame de Brinvilliers a fost una din acele figuri istorice diabolice. Implicată în afaceri cu otrăvuri şi conspiraţii infame, ea a comandat uciderea tatălui şi a fraţilor săi pentru a le moşteni averea şi titlul. Francezii au forţat-o să bea mai bine de 10 litri de apă, au decapitat-o, iar cadavrul i l-au ars pe rug.

9. Elena Ceauşescu

A fost executată împreună cu dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu, în 1989, de Crăciun, după un proces televizat…

Citeste tot pe EVZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*