Home » Diverse » Curiozitati » The BodyGuard – o mănuşă concepută pentru combaterea criminalităţii

The BodyGuard – o mănuşă concepută pentru combaterea criminalităţii

The BodyGuard este o mănuşă concepută pentru combaterea criminalităţii. Căptuşită cu nailon balistic şi dotată atât cu un dispozitiv de electroşocuri, cât şi cu o cameră video, aceasta pare a fi un accesoriu pe care l-ar prefera Batman. Dar inventatorul, cameramanul David Brown susţine că dispozitivul ar putea fi utilizat de ofiţerii de poliţie, cei de la departamentele de corecţie din penitenciare, dar şi de armată.

Prototipul se numeşte “The BodyGuard” şi este proiectat pentru a descuraja violenţa. Brown speră că dispozitivul de filmare încorporat în manuşă îi va face pe criminali şă se gândească de două ori înainte de a acţiona violent.

Pentru cazul în care infractorii nu sunt intimidaţi de camera de filmat, mănuşa conţine un aparat de electroşocuri care atunci când este activat, prin înlăturarea unui piedici de siguranţă şi atingerea unui buton amplasat în mănuşă, va crea un arc electric de o jumătate de milion de volţi. Dacă nici această imagine nu va avea efect asupra răufăcătorului, omul legii poate să îl pună la pământ cu un şoc electric.

Pe lângă aceste dotări Brown a spus că BodyGuard poate fi dotat cu cipuri biometrice, GPS sau chiar un dock pentru iPhone.

Mănuşa a fost prezentată în 2011 la Mock Riots Prison (un eveniment anual, unde sunt prezentate echipamentele noi destinate forţelor de ordine), iar prima versiune demonstrativă va fi lansată la departamentul şerifului din Los Angeles, în cursul acestui an.

Sursa: Wired

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.