Home » Diverse » Curiozitati » Sunteţi pofticioşi? E timpul pentru ceva cu fundul mare!

Sunteţi pofticioşi? E timpul pentru ceva cu fundul mare!

Fermierii din Columbia aşteaptă cu nerăbdare această parte a anului pentru că ies la iveală cele mai râvnite insecte: Atta laevigata, cunoscute sub numele de “furnici cu fundul mare”.

Cunoscute în spaniolă sub numele de “hormigas culonas”, aceste insecte maro, de mărimea unui gândac sunt coapte, sărate şi mâncate la fel ca alunele. Considerate o delicatesă, furnicile pot valora de zece ori mai mult decât cea mai faimoasă cafea columbiană.În cadrul departamentului Santender din nordul ţării, singurul departament din Columbia unde acestea trăiesc, furnicile cu fund mare sunt utilizate ca topping de pizza. Un bucătar-şef serveşte muşchi de vită şi cotlete de porc stropite cu sos de furnică.

Noţiunea de a mânca furnici poate declanşa un o reacţie de vomă din cauza reflexului faringeal, aşa că persoanele care mănâncă pentru prima dată furnici sunt sfătuite să se concentreze mai mult pe gustul lor asemănător cu cel al nucilor şi pe textura ca de popcorn.

“Cu cât mănânci mai mult, cu atât îţi doreşti să mănânci mai mult” susţine fermierul Miguel Angel Paez în vârstă de 25 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*