Home » Diverse » Curiozitati » Studiu: Femeile nu se simt atrase de ”băieții buni”

Studiu: Femeile nu se simt atrase de ”băieții buni”

Femeile nu se simt atrase de ”băieții buni” la prima întâlnire, spre deosebire de bărbați, care sunt interesați de femeile blânde și feminine, arată o cercetare publicată în revista Personality and Social Psychology Bulletin, citată de Agerpres.

Toată lumea cunoaște clișeul tipic hollywoodian: protagonista, simpatică și dulce, se îndrăgostește de băiatul rău din cartier. Între timp, prietenul ei cel mai bun, blând și cumsecade, își ascunde dragostea pe care o simte pentru ea. Dar întâmplările de acest gen nu se văd doar pe ecrane, ci și în viața de fiecare zi. Un grup de cercetători de la trei universități de vârf a încercat să verifice valabilitatea acestui tipar cinematografic.

Experții au studiat mecanismul care explică diferențele dintre femei și bărbați în legătură cu atracția față de persoanele de sex opus. În cursul testelor științifice s-a folosit un eșantion format din 120 de tineri care au fost invitați să stabilească relații cu persoane de sex opus pe care nu le mai văzuseră anterior. Ulterior, li s-a cerut să spună ce anume i-a atras la persoana cu care s-au relaționat și motivul pentru care fi dispuși să continue legătura respectivă.

Autorii studiului au acordat o mare atenție ‘sensibilității’, considerată drept element cheie pentru o relație de durată, fie că e vorba despre dragoste sau de prietenie. Iar concluzia la care au ajuns este că sensibilitatea nu este absolut necesară. Mai ales în cazul femeilor, care au tendința să perceapă băieții buni ca pe niște ‘fraieri’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*