Home » Diverse » Curiozitati » Stiati ca un caine Tosa poate pune la pamant un urs?

Stiati ca un caine Tosa poate pune la pamant un urs?

Tara de origine a rasei TOSA este Japonia, mai precis insula Shikoku, cea mai mica dintre cele 4 insule ale Japoniei.

La inceput, rasa Akita era mai puternica decat TOSA, dar, incet, incet, situatia a inceput sa se schimbe datorita imperecherii TOSA cu alte rase europene, rase de la care TOSA a luat puterea de atac enorma si curajul nemarginit. Intre TOSA si AKITA s-au facut deasemenea imperecheri, rezultand Shin Akita.

Câine de talie mare, robust, cu musculatura imensa. Iradiaza putere colosala si agilitate fantastica. Este de neclintit, curajos, totodata calm si echilibrat, dar niciodata agresiv. Nu cunoaste frica si supunerea, de aceea poate deveni foarte priculoasa enervarea sa, atât pentru om, cât si pentru un alt câine. Odata pornit la lupta, nu se va mai retrage pâna la obtinerea victoriei. Este necrutator fata de inamic si mostenind de la predecesori spiritul de adevarat luptator, va fi întotdeauna invincibil. De altfel este de un calm desavârsit, rabdator si nu simte nevoia de a demonstra permanent superioritatea sa. Cu toata duritatea sa este deosebit de tandru cu stapânul, dar numai cu el. Nu este un caracter slugarnic, dar cu un dresaj adecvat, folosind dragostea lui netarmurita fata de stapân si neîncrederea fata de straini, poti obtine orice de la el, devenind cel mai bun câine de paza si aparare

In Japonia cainii sunt crescuti si antrenati cu grija, iar luptele au reguli stricte fiind acompaniate de ritualuri sfinte. Luptele intre TOSA nu sunt niciodata crude sau sangeroase si niciodata nu se termina cu moartea unuia dintre participanti. Luptele sunt facute sa dureze mult, de aceea cainele care incheie lupta printr-o victorie rapida nu este considerat neaparat un specimen bun.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*