Home » Diverse » Curiozitati » Stephen Hawking: “Omenirea mai are de trăit 1000 de ani”!

Stephen Hawking: “Omenirea mai are de trăit 1000 de ani”!

Stephen Hawking a lansat o nouă teorie despre viitorul omenirii, anunţă Ştirile Pro Tv. Conform acestuia omenirea mai poate supravieţui pe această planetă doar încă 1000 de ani.

După momentul limită oamenii vor fi nevoiţi să colonizeze o planetă nouă, deoarece dacă aceştia vor continua să trăiască pe Pământ încă 1000 de ani se vor expune unor riscuri uriaşe şi se vor afla în pragul unei dispariţii a rasei.

“Trebuie să continuăm să explorăm spaţiul pentru a asigura viitorul speciei umane. Nu cred că vom supravieţui mai mult de 1000 de ani fără să ne abandonăm planeta fragilă”, a declarat fizicianul.

Hawking mai suţine că sfârşitul Pământului va fi din cauza unui cataclism produs de oamenire.

Acesta afirmă că dacă planeta este lăsată fără resurse aceasta nu va mai fi capabilă să ofere condiţii de trăit pentru miliarde de oameni, iar singura soluţie pentru supravieţuirea speciei este să căutăm o altă planetă.

“Poate ca un cataclism nu se va produce într-un an sau doi, dar este o certitudine că se va întampla într-o mie sau zece mii de ani. Dar până atunci, noi vom cuceri spaţiul şi noi planete, aşa că dispariţia Pământului nu va însemna şi dispariţia rasei umane”, a declarat Hawking.

Stephen a mai spus că omenirea mai are un obstacol important de trecut până la colonizarea altor planete. După afirmaţiile acestuia e posibil ca omenirea să se confrunte cu un atac al maşinăriilor înzestrate cu inteligenţă artificială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*