Home » Diverse » Curiozitati » Samantha a ajuns, fara nicio vraja, pe Statia Spatiala Internationala!

Samantha a ajuns, fara nicio vraja, pe Statia Spatiala Internationala!

Trei noi membri ai Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), printre care se află şi prima femeie astronaut din Italia, au ajuns luni la bordul avanpostului orbital, cu ajutorul unei rachete Soyuz, care a fost lansată de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, transmite Reuters.

La bordul capsulei Soyuz s-au aflat viitorul comandant al ISS Terry Virts, din partea NASA, comandantul capsulei Soyuz Anton Shkaplerov, din partea agenţiei spaţiale ruse, şi Samantha Cristoforetti, aflată la prima misiune în spaţiu, din partea Agenţiei Spaţiale Europene (ESA). Racheta purtând capsula Soyuz a decolat duminică, la ora 21.01 GMT (23.01, ora României).

Samantha Cristoforetti, în vârstă de 37 de ani, pilot de avion în armata italiană, a respins întrebările presei în legătură cu faptul că este prima femeie astronaut din Italia.

“Nu am făcut nimic special ca să fiu prima italiancă în spaţiu. Am vrut să zbor în spaţiu şi s-a întâmplat să fiu prima”, a declarat Cristoforetti, în limba rusă, în cadrul unei conferinţe de presă transmise pe internet, din Kazahstan, înainte de lansarea pe orbită a capsulei Soyuz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*