Home » Diverse » Curiozitati » POARTA SPRE IAD se afla in desertul Karakum

POARTA SPRE IAD se afla in desertul Karakum

Cunoscut de milioane de oameni drept ‘Poarta spre iad’, craterul misterios de pe fostul teritoriu al Uniunii Sovietice are o explicatie incredibila.

Localizat in desertul Kara-Kum, pe teritorul statului Turkmenistan (fosta Uniune Sovietica), craterul de langa Derweze a facut inconjurul lumii, devenind cunoscut ca ‘poarta spre iad’.

Totul a plecat de la faptul ca in interiorul ‘gaurii’ adanci de 25 de metri si cu un diametru de 70 metri se petrece un fenomen extrem de ciudat, acesta ARZAND incontinuu de mai bine de 40 de ani.

Chiar daca majoritatea localnicilor si a celor care cred in divinitate si dau asigurari ca totul se petrece din cauza unei forte supranaturale, explicatia este cat se poate de stiintifica: in anul 1971, oamenii de stiinta sovietici au descorperit acumularea imensa de gaze in interiorul craterului, ceea ce punea in pericol toata regiunea si au decis sa aprinda craterul pentru a epuiza gazul, in vederea evitarii unui potential dezastru.

Singurul lucru inexplicabil din punctul de vedere al stiintei ar fi perioada extrem de lunga de timp care a trecut de la momentul ‘zero’ al aprinderii craterului, geologii spunand ca este aproape imposibil ca acest fenomen sa tina de atat de multa vreme.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.