Home » Diverse » Curiozitati » “Pinocchio rex”. A fost descoperita o noua specie de dinozauri

“Pinocchio rex”. A fost descoperita o noua specie de dinozauri

A fost descoperita o noua specie de dinozaur, care a trait cu peste 66 milioane de ani in urma, in timpul Cretacicului inferior.

Un schelet aproape complet al unei noi specii de dinozaur, cu botul lung, parte din aceeasi familie cu Tyrannosaurus rex, a fost descoperit de niste muncitori pe un santier din apropiere Ganzhou (sudul Chinei), scrie The Guardian.

Tiranozaurul cu botul lung a fost numit oficial Qianzhousaurus sinensis, fiind poreclit Pinocchio rex.

Ramasitele au fost gasite de cativa muncitori in timpul sapaturilor pe un santier si au fost duse la un muzeu local. Expertii de la Academia Chineza de Stiinte Geologice si de la Universitatea din Edinburg s-au implicat apoi in examinarea oaselor.

 

In urma analizei craniului alungit si a dintilor lungi si ingusti, specialistii au concluzionat ca pradatorul ar fi aratat foarte diferit de varul sau T rex, care avea dinti masivi si falci puternice.

Expertii de la Universitatea din Edinburg sustin ca probele gasite apartin unui animal aproape adult. A fost gasit aproape intact si “extrem de bine pastrat”.

Unul dintre autorii studiului, Dr. Steve Brusatte, de la Scoala de Geostiinte din cadrul universitatii, arata ca “aceasta este un tip diferit de tiranozaur. Are ranjetul cu multi dinti al T rex, insa botul sau era mult mai lung si avea un rand de coarne pe nas.E posibil sa fi aratat un pic amuzant, insa ar fi fost la fel de mortal ca orice alt tiranozaur, si poate chiar putin mai rapid si mai abil”.

Steve Brusatte a adaugat ca “este un specimen minunat, aproape un schelet complet. Descoperirea muncitorilor este, intr-adevar, una unica”.

In urma descoperirii, prezentate in revista Nature Communications, cercetatorii au creat o noua ramura in familia tiranozaurilor pentru exemplarele cu boturi foarte lungi si se asteapta ca mai multi dinozauri sa fie adaugati grupului in conditiile in care sapaturile in Asia pentru identificarea unor noi specii continua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*