Home » Diverse » Curiozitati » Patriarhul Kiril a ajuns la București, cu moaște. Radu Tudor: Patriarhul Daniel comemorează victimele având călăii de invitați de onoare?!

Patriarhul Kiril a ajuns la București, cu moaște. Radu Tudor: Patriarhul Daniel comemorează victimele având călăii de invitați de onoare?!

Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii a ajuns joi la Bucureşti şi a adus cu el moaştele Sfântului Serafim de Sarov, care vor fi depuse la Biserica Rusă din Capitală, anunta stirileprotv.ro.

Kirill a ajuns la Bucureşti joi, la ora 16.45, şi a transmis un scurt mesaj Patriarhului Daniel şi ortodocşilor români. Aceasta este a doua vizită a Patriarhului Moscovei în România, prima datând, după cum a spus, ”din secolul trecut”.

”Am onoarea să îl felicit la Bucureşti pe fratele meu Părintele Patriarh Daniel, cu ocazia a 10 ani de la botezarea lui ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române”, a spus Patriarhul Moscovei.

La rândul său, Patriarhul Daniel a mulţumit şi i-a răspuns: ”Ne bucurăm că aţi venit pentru a-i comemora pe apărătorii ortodoxiei în timpul comunismului”.

“Vizita în România a patriarhul Kirill al Moscovei şi al întregii Rusii are un scop politic”, a comentat, la Digi24, jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu. „În mod evident, această vizită are un scop politic. Putin încearcă – este posibilitatea care i-a rămas în legătură cu România – calea ortodoxiei, pe aici să pătrundă propaganda rusă, legată de religie. Asta e tot, în mod evident. Pentru asta vine Kirill după atâtea decenii. Și, după părerea mea, are șanse mari de succes în România”, a spus jurnalistul.

„Pentru că există destui oameni politici în țara noastră cărora le-ar conveni intrarea în sfera de dominație rusească. Știți de ce? E foarte simplu: pentru că rușii nu ar sprijini lupta anticorupție în România, așa cum o face Occidentul. Occidentul are prostul gust, din interesele lui actuale, să susțină de câțiva ani buni, în mod ferm, lupta anticorupție în România și independența justiției”, a explicat, ironic, Cristian Tudor Popescu.

Potrivit acestuia, dacă România ar fi în sfera de influență a Rusiei, ca în perioada comunistă, nu ar mai exista luptă anticorupție. „Luptă anticorupție în comunism, în societatea totalitară, nu exista. Cum să existe luptă anticorupție când comunismul era corupție instituționalizată, la nivel de stat?”, a adăugat jurnalistul.

Si jurnalistul Radu Tudor a scris pe blog-ul personal despre vizita Patriarhului Rusiei în România, despre care spune că este un personaj controversat și un confident al președintelui rus Vladimir Putin.

“Daca Patriarhia si PF Daniel au decis sa evoce suferinta preotilor romani dar si a credinciosilor de rand impreuna cu Patriarhul Moscovei, nu pot sa nu ma intreb : de cand se comemoreaza victimele avand calaii de invitati de onoare?! Si-a cerut vreodata Moscova – prin institutiile politice sau prin biserica – scuze pentru suferintele imensa cauzate atator preoti de confesiuni diferite, care s-au opus comunismului? Au regretat vreodata crimele, torturile, urmele lasate pe trupurile si in sufletele atator figuri istorice? Sunt cu miile, imi e si greu sa-i enumar acum de teama de a nu uita pe cineva.”, scrie jurnalistul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*