Home » Diverse » Curiozitati » Padurea scufundata din Kazahstan

Padurea scufundata din Kazahstan

Lacul Kaindy este situat langa satul Saty, in muntii Kungey Alatau, in centrul tarii. E un lac tanar, iar dovada stau trunchiurile de pini ce sparg panza de apa.

Locul e la 2.000 de metri desupra nivelului marii, asa ca apa e atat de rece incat a conservat perfect trunchiurile si ramurile aflate in adanc.

Desi nu are mai mult de 400 de metri lungime, in unele locuri depaseste 30 de metri adancime, relateaza Kuriositas. S-a format in urma unui masiv seism, ce a avut loc in 1911. A urmat o alunecare de teren, care a blocat un defileu, formand un baraj. Apele au crescut, inghitind padurea.

Lacul e la 130 de kilometri de al doilea cel mai mare oras din Kazahstan, Almaty (care se traduce prin orasul merilor), cu o populatie de 1,5 milioane de locuitori, centrul economic si cultural al tarii, o distanta care trece in Kazahastan ca fiind nesemnificativa, tinand cont ca tara cu 16 milioane de oameni este a noua in lume ca intindere. Almaty a fost, de altfel, capitala Kazahstanului, pana ce Astana a inlocuit-o, in 1997.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.