Home » Diverse » Curiozitati » Organizatii secrete (4): Illuminati

Organizatii secrete (4): Illuminati

Asupra acestui grup planează încă de la început suspiciunea că este doar un mit, deoarece nu există nicio dovadă palpabilă cum că există o structură cu acest nume. Legenda datează de pe vremea unei societăţi reale, care a existat în Germania, în anii 1700. Pe atunci, membrii grupului se proclamau gânditori iluminaţi. Presa a pornit împotriva lor şi organizaţia a început să fie văzută drept o forţă a dizidenţilor, care ar fi dus chiar la Revoluţia Franceză.

Grupul a dispărut, însă încă se mai crede că această organizaţie ar avea puterea de a influenţa lumea politică din umbră. Se spune că nume grele ale poliţicii mondiale precum Familia Bush, Winston Churchill sau chiar Barack Obama ar face parte din această organizaţie, deşi nu există nicio dovadă. Asupra acestei frăţii oculte planează suspiciunea că ar avea ca scop, încă de la înfiinţare, înlocuirea tuturor religiilor cu umanismul şi înlocuirea statelor cu un singur guvern mondial.

Un alt mit care planzează asupra acestei frăţii este că ar dicta politica economică a Americii şi a Băncii Mondiale.

Poate cea mai extraordinară dintre toate teoriile referitoare la Illuminati este cea avansată de britanicul David Icke. Acesta spune că Illuminati sunt cu adevărat conducătorii secreţi ai lumii însă constituirea ordinului datează cu mult înainte de înviinţarea sa din anii 1700. De fapt, Icke spune că “ Illuminati sunt extratereştrii reptilieni care controlează lumea de mii de ani, de la civilizaţia sumeriană încoace şi că intervin din cea de-a patra dimensiune sau că aceştia intervin sub aspectul liderilor mondiali contemporani.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*