Home » Diverse » Curiozitati » Organizaţii secrete (3): Ordo Templi Orientis

Organizaţii secrete (3): Ordo Templi Orientis

Ordo Templi Orientis este o organizaţie mistică, ce a fost înfiinţată la începutul secolului XX. Grupul a fost creat pe aceleaşi linii precum francmasoneria şi se bazează pe practici oculte prin care membrii se mută de la un nivel la altul în organizaţie.

Filosofia grupului este credinţa în principiile ezoterice New Age. Organizaţia mai există încă în SUA, Marea Britanie şi unele părţi ale Europei. O.T.O. sau “Ordo Templi Orientis” a fost fondat de Karl Kellner care a spus că a fost iniţiat în secretele acesui ordin de trei magicieni din est. Şi în această organizaţie unele forme ale magiei sexuale au fost practicate dar care nu au nici o legătură cu învătăturile estului. Înainte ca Crowley să devină capul ordinului şi să-l reformeze, O.T.O. era în principal ca un ordin Rosicrucian cu multe elemente masonice.

Theodore Reuss, care a moştenit grupul lui Kellner după moartea acestuia în 1905, după publicarea cărţii lui Crowley: “Cartea de minciuni“, în care Crowley a scris descoperirea celui mai mare secret al ordinului din greşeală şi a fost proclamat ca fiind capul ramurii engleze a grupului. Acesta a schimbat ritualurile ordinului ca să fie compatibile cu religia Thelema, adăugând noi ritualuri. Dupa moartea lui Kellner din 1955, ordinul s-a împărţit în două ramuri. Aceea a lui Kenneth Grant care a exclus magia homosexuală şi care a inclus tehnici noi, şi “ramura ortodoxă” care a continuat vechea practică. Astazi sunt multe ordine care îşi doresc titlul “singurul O.T.O. original” incluzând magia voodoo sau alte astfel de practici.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*