Home » Diverse » Curiozitati » Organizaţii secrete (2): Hashshashin – Ordinul Asasinilor

Organizaţii secrete (2): Hashshashin – Ordinul Asasinilor

Denumit şi Nizari, era o organizaţie misterioasă de asasini musulmani, apărută în Estul Mijlociu în secolul al XIII-lea. Grupul era format din musulmani Shia, care s-au desprins dintr-o sectă mai mare şi care s-au alăturat pentru a înfiinţa statul Shi’ite.

Din câte se spune, numele sectei ar fi derivat de la numele drogului hașiș, provenit din canabis, pe care membrii acesteia îl fumau atunci când se pregăteau să ucidă. Asasinii membri ai sectei, care erau învățați că omuciderea era o datorie religioasă au devenit cunoscuți sub numele de “hashshasin”, cuvânt care în arabă înseamnă “fumător de hașiș” și care cu timpul s-a transformat în simplul “asasin”. Aceasta este originea populară a numelui sectei. Totuși, autorul Daraul și altii au sugerat că numele ar putea proveni din cuvântul arab “assasseen” – cuvânt care în traducere liberă înseamnă “păzitorii secretelor”.

Întrucât erau puţini, foloseau tactici de gherilă împotriva duşmanilor, inclusiv spionaj, sabotaj şi asasinarea politică. Înainte ca grupul să fie distrus de mongoli, ei au lucrat pentru diverse personaje istorice, printre care şi Regele Richard Inimă de Leu.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.