Home » Diverse » Curiozitati » Oamenii friguroşi trăiesc mai mult. Motivul?

Oamenii friguroşi trăiesc mai mult. Motivul?

Persoanele friguroase trăiesc mai mult, cel puţin aşa susţin cercetătorii de la Universitatea St. Louis din Statele Unite ale Americii, informează Daily Mail. Potrivit oamenilor de ştiinţă, orice schimbare hormonală din organism care încetineşte metabolismul ar prelungi de fapt viaţa. De altfel, specialiştii susţin că sunt pe punctul de a crea o pastilă care ar mima efectul înfometării, fără însă ca dieta să sufere vreo schimbare. În urma consumului acestei pilule, viaţa ar fi prelungită. Cercetările anterioare, realizate pe cobai, au arătat că scăzând caloriile consumate de un şoarece cu 30 de procente, acesta poate trăi cu până la 50% mai mult.

Studiul realizat de experţii americani s-a canalizat pe înţelegerea şi explicarea teoriei potrivit căreia mai puţine calorii înseamnă şi grade mai puţine resimţile de către organism. În acest sens, a fost măsurată temperatura corpului de către un grup de 24 de voluntari cu vârste de aproximativ 50 ani care şi-au redus caloriile cu 25 procente în ultimii 15 ani din viaţă, dar şi pe cea a unor persoane care nu au făcut schimbări în dietă.

Astfel, experţii au constatat că persoanele care îşi restricţionau caloriile aveau şi o temperatură a corpului mai scăzută. “Voluntarii a căror dietă conţinea mai puţine calorii aveau o temperatură a corpului cu 0,2 grade mai mică decât ceilalţi voluntari care nu şi-au modificat regimul alimentar. Deşi nu pare o diferenţă mică, în realitate este extrem de semnificativă. Rezultatele obţinute de noi sunt similare celor constatate în cazul studiului realizat pe cobai. Astfel, persoanele care sunt mai friguroase trăiesc mai mult”, spune dr. Luigi Fontana, coordonator al studiului.

Pentru că nu au putut explica clar acest fenomen, oamenii de ştiinţă anunţă că acest studiu este un prim pas în a găsi o explicaţie plauzibilă care să arate de ce persoanele friguroase trăiesc mai mult.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.