Home » Diverse » Curiozitati » Noutati NASA: O cometa loveste Soarele! Impact spectaculos!

Noutati NASA: O cometa loveste Soarele! Impact spectaculos!

Recent am fost preocupati de efectele devastatoare pe care le poate avea impactul unei comete cu Pamantul. Pentru a ne face o idee cat de periculos este, Naveta SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) a surprins acum câteva zile momentul în care o cometă luminoasă s-a îndreptat cu viteză spre Soare şi impactul acesteia cu steaua. Rezultatul: o explozie uriasa.

Desi se credea initial ca nicio cometa nu poate trece de “discul de foc” al Soarelui, se pare ca teoriile astronomilor s-au dovedit a fi gresite. Cu o viteza impresionanta si cu o forta uriasa, cometa a trecut de bariera invizibila de foc si a provocat o explozie mare, urmata de un val de flacari de marimea unui tsunami, spun cercetatorii.

Asta ne da o perspectiva realista asupra a ce se va intampla daca un corp celest va intra in coliziune cu planeta noastra. Tari, sau chiar continente vor fi rase de pe fata pamantului in momentul impactului.

Cometa, ce face probabil parte din familia Kreutz (o serie de comete ce orbitează extrem de aproape de Soare), a fost descoperită de către astronomul amator Serghei Shurpakov.

In urma acestui video, multi cercetatori s-au intrebat daca nu cumva impactul provocat de comete da nastere la exploziile violente ale soarelui, care ne afecteaza si pe noi. Insa in urma unor studii mai amanuntite, s-a ajuns la concluzia ca exploziile solare sunt independente de impactul cometelor.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*