Home » Diverse » Curiozitati » NASA: Telescopul Kepler a intrat in EM

NASA: Telescopul Kepler a intrat in EM

Soarta telescopului Kepler, care are misiunea de urmărire a planetelor, este în prag de eşec.

Atenţia a fost aţintită asupra navei în această săptămână, după ce NASA a anunţat că a fost introdus, în mod neaşteptat, “modul de urgenţă” (EM).

Acest lucru înseamnă că nava Kepler se află la nivelul său operaţional cel mai scăzut şi consumă o mare cantitate de combustibil. Şi există o frică reală că cea mai bună şansă de a găsi potenţiale locuri locuibile din afara sistemului nostru solar se distruge. NASA lucrează acum pentru a stabiliza telescopul spaţial, fapt pentru care ar trebui să parcurgă mai mult de 120 de milioane de km distanţă.

Ultimul contact al agenţiei spaţiale americane cu nava Kepler a avut loc pe 4 aprilie. În momentul respectiv, nu au existat indicii că ceva ar fi în neregulă cu nava.

NASA nu are încă nici o idee despre ce ar fi putut declanşa intrarea în EM. Cel mai ciudat lucru este că starea de EM s-a declanşat chiar înainte de a începe o nouă misiune spre centrul Căii Lactee, unde trebuia să înceapă o nouă sesiune de explorare a spaţiului cosmic, în căutarea noilor planete.

Sursa: Science Alert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*