Home » Diverse » Curiozitati » Mutriţele simpatice ale pisicilor din rasa Scottish Fold, o mutaţie genetică

Mutriţele simpatice ale pisicilor din rasa Scottish Fold, o mutaţie genetică

Indiferent dacă îţi plac pisicile sau nu, mutriţele pisicilor din rasa Scottish Fold le fac, garantat, simpatice oricui încă de la prima privire. Ai crede că totul se datoarează unei mutaţii genetice?

Scottish Fold (numita si Coupari de crescatorii canadieni) este o rasă de pisici cu o mutaţie genetică, ele având cartilajul urechii îndoit, scrie Buzzfeed. Asta face ca urechile lor să fie aplecate în faţă şi să le ofere o expresie curioasă, asemănătoare cu cea a unor bufniţe, spun cunoscătorii.

Pisicile din aceasta rasa sunt recunoscute si pentru faptul ca dorm pe spate. Aspectul distinct, combinat cu reputatia pisicilor ca fiind foarte afectuase, fac din Scottish Fold o pisica foarte cautata, iar puii din aceasta rasa sunt considerabil mai scumpi decat puii altor rase mai intalnite.

Initial s-a crezut ca pisicile Scottish Fold vor fi predispuse la boli ale urechilor. Dintre eventualele problemele de sanatate cauzate de forma urechilor (cum ar fi infectii sau surzirea) singura care s-a adeverit, in cazul Scottish Fold, se referea la acumularea de ceara in urechi, mai mare decat in cazul altor rase.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.