Home » Diverse » Curiozitati » LiveLeak: Imagini șocante cu execuția fostului conducător fascist italian Benito Mussolini!

LiveLeak: Imagini șocante cu execuția fostului conducător fascist italian Benito Mussolini!

Site-ul LiveLeak a publicat pe 4 decembrie imagini șocante cu execuția fostului conducător fascist italian Benito Mussolini și a amantei sale, Clara Petacci, care a fost bătută și ucisă de partizani cu sălbăticie.

Imaginile sunt explicite și arată sute de cadavre întinse pe stradă și călcate în picioare de mulțime. Mussolini și Petacci apar desfigurați, plini de sânge, multiați, înainte și după autopsie.

În primăvara lui 1945, când era clar că Axa a pierdut războiul, după înfrângerea totală a armatelor germane din nordul Italiei, Benito Mussolini și Clara Petacci fug în Elveția. Ce doi se ascund într-o vilă pe malul lacului Como, vilă ce fusese pregătită de mult ca refugiu în caz de dezastru. Partizanii italieni comuniști îi recunosc și îi capturează la Dongo, lângă lacul Como, și fără nicio judecată, doar invocând motivul vag “pentru crime împotriva poporului italian” îi execută prin împușcare. Cadavrele lor sunt aduse la Milano și atârnate cu capul în jos, agățate de călcâie de o bară de acoperiș, împreună cu cadavrele altor câtorva demnitari fasciști, în fața unei benzinării mari a companiei Esso din Piazzale Loreto. La execuție au asistat mii de italieni și numeroși militari ai armatei americane. Înainte de aninare, cadavrele au fost lăsate un răstimp pe jos, în piațeta Loreto, înconjurate de mulțime.

În 1957-1958, la cererea văduvei sale, Benito Mussolini a fost deshumat și înmormântat lângă Predappio.

Atenție, urmează imagini explicite. Interzis minorilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*