Home » Diverse » Curiozitati » Noutati NASA: Imagini din spaţiu ale cutremurului şi tsunami-ului din Japonia – VIDEO/FOTO

Noutati NASA: Imagini din spaţiu ale cutremurului şi tsunami-ului din Japonia – VIDEO/FOTO

NASA a publicat fotografii făcute din satelit în timpul cutremurului şi al tsunami-ului din Japonia. Imaginile arată cutremurul din 11 martie şi valurile tsunami care s-au format după producerea lui, inundând mai multe zone din Japonia.

Cel puţin 3.600 de oameni au murit şi peste 7.800 sunt daţi dispăruţi după cutremurul urmat de tsunami. Bilanţul morţilor ar urma să crească în continuare, în condiţiile în care au început operaţiunile de recuperare a cadavrelor în zonele de coastă afectate de valuri seismice, după retragerea apelor şi anularea alertelor de tsunami.

Aproximativ 530.000 de persoane locuiesc în peste 2.600 de adăposturi, determinând Guvernele din prefecturile Iwate, Miyagi şi Fukushima să ceară construirea a 32.800 de adăposturi temporare.

După cutremur, o serie de probleme grave afectează de vineri centrala Fukushima 1, situată la 250 de kilometri nord-est de Tokyo.

De atunci, la fiecare dintre reactoarele 1, 2, 3 şi 4 a avut loc câte o explozie. Cea care s-a produs marţi la reactorul 4, provocată de hidrogen, a declanşat un prim incendiu, care a găurit acoperişul clădirii exterioare. Acesta a fost stins, marţi, de armata americană.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.