Home » Diverse » Curiozitati » Imagini 3D cu Oetzi, omul preistoric care a trăit acum 5.300 de ani

Imagini 3D cu Oetzi, omul preistoric care a trăit acum 5.300 de ani

După 5.300 de ani, înfăţişarea lui Oetzi, omul preistoric descoperit în 1991, în Alpii de la graniţa dintre Austria şi Italia, a fost dezvăluită cu ajutorul unor imagini 3D ale rămăşiţelor sale, scrie Mail Online în ediţia de astăzi.

Din momentul în care a fost descoperit, în septembrie 1991, adevărata identitate a lui Oetzi a fost învăluită în mister. El a fost, pentru multă vreme, doar un cadavru fără chip, reprezentant al unei epoci trecute a omenirii.

Cu ajutorul unor imagini 3D şi ale tehnologiei medico-legale moderne, doi artişti olandezi, Alfons şi Andrie Kennis, au reuşit să-i reconstruiască chipul şi să realizeze un model fidel al înfăţişării omului preistoric. Singurul lucru de care cei doi artişti nu sunt siguri este culoarea ochilor săi. Până la urmă, lui Oetzi i-au fost desenaţi ochi căprui.

Avatarul lui Oetzi este expus la Muzeul de Arheologie South Tyrol din Bolzano, Italia, alături de rămăşitele sale mumificate. Oetzi a avut 45 de ani când a murit din cauza unei săgeţi care i-a spart o arteră de sub claviculă. Pierderea masivă de sânge i-a cauzat un atac de cord. Cercetătorii care l-au examinat cred că el era vânător şi că a murit în urma unei încăierări cu un trib rival. Analiza rămăşiţelor lui Oetzi a oferit informaţii cruciale pentru înţelegerea noastră asupra modului în care au trăit oamenii preistorici, ce mâncau ei şi cu se îmbrăcau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*