Home » Diverse » Curiozitati » Fenomen astronomic unic in 2013: Cometa ISON va trece pe langa Terra si va fi de 15 ori mai luminoasa decat Luna!

Fenomen astronomic unic in 2013: Cometa ISON va trece pe langa Terra si va fi de 15 ori mai luminoasa decat Luna!

Anul viitor vom fi martorii unui fenomen astronomic deosebit. Va fi vizibil chiar si ziua, in special in emisfera Nordica.

O cometa va trece pe langa Terra si va fi de 15 ori mai luminoasa decat Luna. Este vorba de cometa ISON, care se va indrepta spre Soare.

Fenomenul va avea loc in lunile noiembrie si decembrie 2013.
Va fi cea mai stralucitoare cometa din ultimul secol si va disparea in urma impactului cu Soarele. Daca totusi nu va avea loc acest impact, cometa se va mai apropia de Terra abia dupa cateva mii sau chiar milioane de ani.

In prezent, cometa se afla in apropiere de Jupiter si se indreapta spre planeta noastra. Ea provine din norul Oort, unde se afla o masa de deseuri inghetate si a fost observata cu ajutorul unui telescop din Rusia.

Cometele sunt “bulgari” de gheata si cele mai multe provin de obicei din centura Kuipler, aflata in apropiere de Neptun. Ele difera de asteroizi, acestia din urma fiind alcatuiti din roci si metal.

Sursa: Daily Mail

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*