Home » Diverse » Curiozitati » Experimente: Cainii si pisicile nu disting culorile

Experimente: Cainii si pisicile nu disting culorile

Pentru a afla dacă animalele chiar disting culorile, savanţii au condus anumite experimente. Tot ce pot spune ei este că, pe baza rezultatelor acestor experimente, anumite animale nu pot vedea culorile, scrie descopera.ro.

Să luăm câinii, de exemplu. Câinii au putut fi dresaţi astfel încât să saliveze atunci când auzeau anumite note muzicale. Acest fapt a fost posibil pentru că, atunci când acele sunete se auzeau, câinii primeau mâncare. Apoi, acelaşi tip de experiment a fost făcut şi cu diferite culori. A fost imposibil pentru câini să distingă care culori erau semnale pentru mâncare. Concluzia: câinii nu percep culorile.

Un experiment similar a fost făcut şi cu pisici. S-a făcut o încercare de a dresa pisici diferite să vină la mâncare, ca răspuns la semnale cu şase culori diferite. Însă, pisicile au confundat întotdeauna culoarea lor cu nuanţa de gri pe care o vedeau. Deci, se crede că pisicile nu percep culorile.

Ştim că maimuţele şi gorilele pot distinge culorile, pentru că experimentele au dovedit-o.

Caii pot distinge culorile verde şi galben de orice nuanţă de gri şi între ele, potrivit unor experimente. Însă, ei nu pot recunoaşte roşul sau albastrul ca fiind culori.

Si pentru ca tot veni vorba de rosu… Taurii nu devin nervoşi când văd roşu în faţa ochilor. De fapt, ei nu disting culorile, fiind agasaţi în realitate de mişcările toreadorului.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.