Home » Diverse » Curiozitati » Enigmaticul imperiu Wari: A fost descoperit primul mormânt regal neatins de jefuitori. VIDEO

Enigmaticul imperiu Wari: A fost descoperit primul mormânt regal neatins de jefuitori. VIDEO

Arheologii au anunţat, joi, că au descoperit mumiile unor femei într-un uriaş mormânt regal din Peru, acestea oferind o serie de informaţii valoroase despre enigmaticul imperiu Wari care a controlat teritoriile din Anzi cu mult timp înainte de succesorii săi, mult mai cunoscuţii incaşi.

Deşi împrejurimile acestui sit au fost jefuite de numeroase ori, acest mausoleu a scăpat neatins de vânătorii de comori, spun arheologii.

Mormântul regal, descoperit în urmă cu câteva luni în situl El Castillo de Huarmey, la aproximativ 300 de kilometri de Lima, conţine obiecte din aur, ceramică şi 63 schelete vechi de circa 1.300 de ani.

Multe dintre trupurile găsite în camera mortuară au aparţinut unor femei mumificate stând în poziţie verticală – indicând apartenenţa lor la familia regală şi sugerând faptul că femeile Wari deţineau mai multă putere decât se credea.

Cu mult înainte ca incaşii să construiască Machu Picchu, imperiul Wari a prosperat în regiunea în care se află astăzi Peru, dominând între anii 700 şi 1.000 e.n. Dacă în acea perioadă Parisul avea doar 25.000 de locuitori, Huari, capitala imperiului Wari, găzduia 40.000 de persoane în perioada sa de vârf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*