Home » Diverse » Curiozitati » Cum ar arata cerul, daca am schimba Luna cu Jupiter

Cum ar arata cerul, daca am schimba Luna cu Jupiter

Pământul are un satelit natural interesant de privit noaptea, dar cum s-ar vedea cerul dacă una dintre planetele din sistemul solar ar fi la fel de aproape precum satelitul nostru natural? La aceasta intrebare incearca sa raspunda un fost director artistic al NASA, Ron Miller, care a creat cateva imagini inlocuind Luna cu planete din sistemul nostru solar.

Luna-inlocuita-de-Mercur Mercur, putin mai mare si mai luminoasa decat Luna.Luna-inlocuita-de-Marte Marte pare a fi de doua ori mai mare decat Luna si ar avea aspectul rosiatic.Luna-inlocuita-de-Venus Venus este de trei ori și jumătate mai mare decât Luna si ar reflecta de sase ori mai multa lumina decat satelitul nostru natural.Luna-inlocuita-de-Neptun Neptun este de paisprezece ori mai mare decat Luna. Ar aparea ca un imens balon albastru pe cerul noaptii. In cazul unei eclipse de Soare, Pământul ar fi cufundat în întuneric timp de o oră și jumătate.Luna-inlocuita-de-Uranus Uranus, care este un pic mai mare decat Neptun, ne-ar oferi o vedere foarte asemănătoare.
Luna-inlocuita-de-Saturn Daca planeta Saturn s-ar afla la aceeasi distanta de Pamant precum Luna, “inelele” sale s-ar “intinde” dintr-un capat in celalalt al orizontului. Este de 35 de ori mai mare decat Luna si ar aparea ca un glob de aur infricosator!
Luna-inlocuita-de-Jupiter Daca Jupiter – o planeta care este de 11 ori mai mare decat Terra – s-ar afla la aceeasi distanta de Pamant precum Luna, pur si simplu ar acoperi cerul. Ar fi atat de luminos incat noaptea ar fi mai multa lumina afara decat ziua! Cu acest “satelit” de 40 de ori mai mare decat Luna, viata pe Terra ar fi imposibila deoarece ne-am afla in mijlocul unui camp de radiatii mortale.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.