Home » Diverse » Curiozitati » Credincioșii merg în Rai și păcătoșii în Iad. Se pare că există mai multe opțiuni pentru iad…

Credincioșii merg în Rai și păcătoșii în Iad. Se pare că există mai multe opțiuni pentru iad…

Credincioșii merg în Rai și păcătoșii în Iad. Așa se spune cel puțin, iar cei mai religioși cred aceste lucruri, încercând să trăiască în așa fel încât să fie convinși că își vor petrece eternitatea în Paradis! Pentru ceilalți, se pare că există mai multe opțiuni pentru iad

Casa minciunilor

Potrivit Zoroastrismului, după moarte, sufletul se întâlnește cu o femeie. Dacă nu are multe păcate, femeia e frumoasă, iar pe măsură ce omul a fost mai păcătos, ea e mai urâtă. Apoi, aceasta îl conduce fie în Rai, fie în Iad, care e denumit ”Casa Minciunilor”, un loc în care păcătoșii mănâncă lucruri scârboase, de la mâncare stricată, la cadavre aflate în putrefacție.

Helheim

În mitologia nordică, Helheimul este un fel de Iad, un loc înghețat, unde se duc sufletele celor care au fost răi, care nu au avut o moarte eroică.

Kasyrgan

Șamanii din Mongolia cred în existența unui Iad în care păcătoșii sunt fierți într-un cazan cu smoală. Pe măsură ce li se mai iartă din greșeli, sau dacă au mai puține păcate, se ridică mai la suprafața cazanului.

Ațele negre

Budiștii din Tibet cred că oamenii care au păcătui grav ajung într-un loc în care sunt marcați cu ață neagră, iar prin acele locuri sunt tăiați în bucăți cu ferestrăul.

Iadul lui Swedenborg

Potrivit scriitorului suedez Emanuel Swedenborg, care spunea că de la vârsta de 53 de ani a tot avut viziuniu cu privire la Iad, acest loc arată ca un oraș părăsit, dărăpănat, în care sufletele bântuie fără a avea liniște.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*