Home » Diverse » Curiozitati » Cometa ISON se apropie de Soare! Pământul, la un pas de dezastru?

Cometa ISON se apropie de Soare! Pământul, la un pas de dezastru?

Portalul ultimatesurvival.net scrie că Statele Unite şi Rusia fac pregătiri intense pentru un potenţial dezastru de amploare, care ar urma să aibă loc după 1 octombrie.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, portalul scrie că Agenţia naţională pentru situaţii de urgenţă din SUA a comandat conserve şi mâncare care poate fi păstrată mai mult timp, în valoare de 14,2 milioane de dolari, care trebuie livrată înainte de 1 octombrie 2013.

În plus, FEMA a comandat şi cantităţi uriaşe de apă plată. Totodată, în fiecare zi între 25 septembrie şi 2 octombrie, au loc verificări ale sistemelor de comunicaţii.

Într-un videoclip de pe YouTube se susţine faptul că şi Ministerul de Interne din Rusia se pregăteşte pentru “managementul unui dezastru major”. E curios faptul că în iunie 2013, FEMA din SUA şi Ministerul Rus de Interne au semnat un acord pentru “schimbul de experţi în timpul operaţiunilor comune de salvare în cazul marilor dezastre”. Experţii ruşi vor fi angajaţi în “monitorizarea şi previziunea situaţiilor de urgenţă, antrenarea salvatorilor, dezvoltarea operaţiunilor de salvare minieră şi oferirea de servicii de securitate în cazul evenimentelor de forţă majoră”.

Sursa notează că totul ar putea avea legătură cu efectele cometei ISON asupra Pământului. La ora actuală, cometa zboară la o distanţă de aproximativ 621 milioane de km de Soare, aproape de orbita lui Jupiter. Astronomii NASA apreciază că din luna noiembrie ea va apărea la orizontul Terrei şi va putea fi văzută cu ochiul liber. Cometa este înconjurată de un halou de gaz, format în urma evaporării gheţii de pe suprafaţa sa, şi are o luminozitate mare. Prima examinare detaliată a ISON este programată pentru 1 octombrie, când cometa se va afla la o distanţă de zece milioane de kilometri de Marte.

Un comentariu

  1. Aiurea, nu are legatura cu nici o cometa. ISON si celelalate 3 se deplaseaza prea departe de noi pentru a avea vreun impact asupra noastra. Dupa cum se poate vedea nu s-a intamplat nimic. In schimb toate acele pregatiri sunt facute pentru eventualitatea unor explozii solare care ar afecta reteaua electrica a SUA si din lume, ceea ce chiar ar putea fi un dezastru ce ne-ar putea duce in epoca exemplificata in serialul Revolution, ce se deruleaza in acest moment. Soarele trece in acest an printr-un maxim de activitate si chiar isi va schimba si polii magnetici. De altfel au si avut loc in ultimele 2 sapt. aprox 28 de explozii majore, din care 4 cu intensitate maxima. Dar se pare ca am scapat pe moment. Depinde si in ce directie se indreapta cand au loc.Asa ca de cometa numai de bine, deja incepe sa se vada cu ochiul liber dimineata de la 5.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.