Home » Diverse » Curiozitati » China lanseaza astazi o racheta cu 3 astronauti la bord. LIVE, ora 12.15

China lanseaza astazi o racheta cu 3 astronauti la bord. LIVE, ora 12.15

China va trimite astazi trei astronauti in spatiu, intr-o noua etapa a unui vast proiect national de amenajare a unei statii spatiale.

Modulul Shenzhou-10 se va conecta cu laboratorul spatial Tiangong-1, facand din aceasta misiune o etapa esentiala catre asamblarea unei statii spatiale complete, care sa fie capabila sa primeasca astronauti pentru perioade indelungate.

Astronautii de la bordul noului modul “vor da lectii unui grup de studenti de la sol prin intermediul unui streaming video”, dupa ce vor ajunge pe orbita. Lansarea va avea loc de la o baza din nord-vestul tarii, a anuntat agentia de presa China Noua.

China este a treia tara care a trimis singura un om in spatiu, in 2003, dupa SUA si Rusia, si incearca sa se afirme ca membru marcant al exclusivistului grup al marilor puteri spatiale, in principal in domeniul misiunilor cu echipaj uman.

China a demarat un ambitios program spatial, care ca obiective plasarea de astronauti chinezi pe Luna si asamblarea unei statii orbitale pana in anul 2020.

www.stirileprotv.ro transmite LIVE dupa ora 12.00 lansarea modulului spatial Shenzhou-10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*