Home » Diverse » Curiozitati » Cea mai scumpa bicicleta din lume costa mai mult decat un Rolls Royce!

Cea mai scumpa bicicleta din lume costa mai mult decat un Rolls Royce!

Bicicletele sunt considerate astazi unele dintre cele mai economice si ecologice mijloace de transport din lume. Specialistii ecologisti din intreaga lume ii indeamna pe oameni sa foloseasca bicicletele pe distantele scurte, in detrimentul autoturismelor, in special pentru a proteja mediului inconjurator.

Cu toate astea, unele biciclete ajung sa coste cat o masina de lux. Placate cu metale pretioase, decorate cu pietre swarovski si diamante, exclusivistele biciclete sunt evaluate la preturi exorbitante. Mai mult decat atat, acestea si-au gasit deja cumparatorii. Sa le luam pe rand insa.

Trek Butterfly Madone este cea mai scumpa bicicleta din lume, pretul acesteia fiind de nici mai mult, nici mai putin de 500.000 de dolari. Bicicleta a fost creata special pentru a sarbatori intoarcerea pe pista a ciclistului american Lance Armstrong, care a reusit sa doboare recordul mondial, castigand de sapte ori la rand, Turul Frantei. De altfel, pe cadrul sau, este inscriptionat mesajul „LiveStrong” (o traducere cu subinteles pentru „traiasca Armstrong”).

Trek Butterfly Madone este realizata de designerul Damien Hurst, care s-a gandit sa decoreze atat cadrul, cat si rotile bicicletei cu aripi de fluturi roz, transformand-o astfel intr-o piesa unicat.

Pe locul doi se afla Trek Yoshitomo Nara Speed Concept, realizata de designerul Yoshitomo Nara. Bicicleta a fost creata avand la baza un concept TrekSpeed, adica o bicicleta de viteza. Si aceasta piesa unicat a fost realizata, asemenea lui Trek Butterfly Madone. pentru a sarbatori revenirea pe pista a lui Armstrong, in urma cu doi ani.

Trek Yoshitomo Nara Speed Concept a fost vanduta de casa de licitatii Sotheby`s, in cadrul unui eveniment organizat de fundatia celebrului ciclist din Statele Unite, pentru…200.000 de dolari.

O alta piesa pretioasa este placata, aproape in intregime, cu aur de 24 de carate. In plus, Aurumania Gold Bike Crystal Edition este decorata cu peste 600 de cristale Swarovski. Bicicleta a fost fabricata in editie limitata, in lume existand doar 10 astfel de exemplare.

Gold Bike Crystal a fost realizata de compania Aurumania, celebra in lume pentru modul in care transforma obiecte banale in adevarate opera de arta si vanduta pentru suma de 145.000 de dolari.

The Trek Madone 7, varianta Diamond este placata cu apa si are incrustate 300 de diamante. Asemenea celorlalte doua, a fost fabricata in cistea lui Lance Armstrong, pentru a sarbatori recordul mondial al acestuia, de a castiga sapte evenimente Turul Frantei.

La crearea acestei piese de arta, au colaborat un bijutier, un designer, o companie de biciclete si un brand de echipamente sportive. Vorbim aici despre Nike, Bikes, artistul Lennz Futura si bijutierul Alan Friedman.
Pretioasa bicicleta a fost achizitionata de un cumparator anonim, la Gala Lance Armstrong Foundation, din 2005, la pretul de 75.000 de dolari.

In schimb, The Montante Luxury Gold Collection este o bicicleta destinata femeilor. Bicicleta este placata cu aur de 24 de carate si are incrustate peste 11.000 de cristale Swarovski. Mai mult, saua este facuta din piele de piton. Pretul bicicletei este de “doar” 46.000 de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*