Connect with us

Curiozitati

Cea mai scumpa bicicleta din lume costa mai mult decat un Rolls Royce!

Published

on

Bicicletele sunt considerate astazi unele dintre cele mai economice si ecologice mijloace de transport din lume. Specialistii ecologisti din intreaga lume ii indeamna pe oameni sa foloseasca bicicletele pe distantele scurte, in detrimentul autoturismelor, in special pentru a proteja mediului inconjurator.

Cu toate astea, unele biciclete ajung sa coste cat o masina de lux. Placate cu metale pretioase, decorate cu pietre swarovski si diamante, exclusivistele biciclete sunt evaluate la preturi exorbitante. Mai mult decat atat, acestea si-au gasit deja cumparatorii. Sa le luam pe rand insa.

Trek Butterfly Madone este cea mai scumpa bicicleta din lume, pretul acesteia fiind de nici mai mult, nici mai putin de 500.000 de dolari. Bicicleta a fost creata special pentru a sarbatori intoarcerea pe pista a ciclistului american Lance Armstrong, care a reusit sa doboare recordul mondial, castigand de sapte ori la rand, Turul Frantei. De altfel, pe cadrul sau, este inscriptionat mesajul „LiveStrong” (o traducere cu subinteles pentru „traiasca Armstrong”).

Trek Butterfly Madone este realizata de designerul Damien Hurst, care s-a gandit sa decoreze atat cadrul, cat si rotile bicicletei cu aripi de fluturi roz, transformand-o astfel intr-o piesa unicat.

Pe locul doi se afla Trek Yoshitomo Nara Speed Concept, realizata de designerul Yoshitomo Nara. Bicicleta a fost creata avand la baza un concept TrekSpeed, adica o bicicleta de viteza. Si aceasta piesa unicat a fost realizata, asemenea lui Trek Butterfly Madone. pentru a sarbatori revenirea pe pista a lui Armstrong, in urma cu doi ani.

Trek Yoshitomo Nara Speed Concept a fost vanduta de casa de licitatii Sotheby`s, in cadrul unui eveniment organizat de fundatia celebrului ciclist din Statele Unite, pentru…200.000 de dolari.

O alta piesa pretioasa este placata, aproape in intregime, cu aur de 24 de carate. In plus, Aurumania Gold Bike Crystal Edition este decorata cu peste 600 de cristale Swarovski. Bicicleta a fost fabricata in editie limitata, in lume existand doar 10 astfel de exemplare.

Gold Bike Crystal a fost realizata de compania Aurumania, celebra in lume pentru modul in care transforma obiecte banale in adevarate opera de arta si vanduta pentru suma de 145.000 de dolari.

The Trek Madone 7, varianta Diamond este placata cu apa si are incrustate 300 de diamante. Asemenea celorlalte doua, a fost fabricata in cistea lui Lance Armstrong, pentru a sarbatori recordul mondial al acestuia, de a castiga sapte evenimente Turul Frantei.

La crearea acestei piese de arta, au colaborat un bijutier, un designer, o companie de biciclete si un brand de echipamente sportive. Vorbim aici despre Nike, Bikes, artistul Lennz Futura si bijutierul Alan Friedman.
Pretioasa bicicleta a fost achizitionata de un cumparator anonim, la Gala Lance Armstrong Foundation, din 2005, la pretul de 75.000 de dolari.

In schimb, The Montante Luxury Gold Collection este o bicicleta destinata femeilor. Bicicleta este placata cu aur de 24 de carate si are incrustate peste 11.000 de cristale Swarovski. Mai mult, saua este facuta din piele de piton. Pretul bicicletei este de “doar” 46.000 de dolari.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Curiozitati

Studiu: Căsătoria nu înseamnă o sănătate mai bună!

Published

on

Studiu: Căsătoria nu înseamnă o sănătate mai bună!

O parte din mitologia căsătoriei, mult timp susţinută de specialişti în ştiinţe sociale, este că oamenii care se căsătoresc devin mai sănătoşi decât atunci când erau singuri. Dar trei mari studii metodologice sofisticate publicate în 2017 ne-au zdruncinat credinţa în această idee.

Într-unul dintre aceste studii, cercetătorii au monitorizat mai mult de 79.000 de femei din Statele Unite cu vârsta cuprinsă între 50 şi 79 ani pe o perioadă de trei ani, urmărind dacă s-au căsătorit (sau au început o relaţie serioasă), au divorţat sau s-au separat, sau au rămas singure. Autoarea Randa Kutob şi colegii ei au efectuat, de asemenea, măsurători fizice repetate ale mărimii taliei, ale indicelui de masă corporală şi tensiunii arteriale şi le-au întrebat despre fumat, consumul de alcool, exerciţii fizice şi obiceiurile alimentare. Cu o singură excepţie, fiecare constatare semnificativă favorizează femeile care au rămas singure în loc să se căsătorească sau care au divorţat în loc să rămână căsătorite. De exemplu, femeile care s-au căsătorit au luat mai mult în greutate şi au băut mai mult decât cele care au rămas singure.

Femeile care au divorţat mâncau mai sănătos, făceau mai multe exerciţii fizice şi aveau talii mai mici decât femeile care au rămas căsătorite. Singura excepţie a fost că femeile care au divorţat aveau mai multe şanse să înceapă să fumeze decât femeile care rămăseseră căsătorite.

În cel de-al doilea studiu, un sondaj pe durata a 16 ani asupra a peste 11.000 de bărbaţi şi femei din Elveţia, persoanele căsătorite au raportat o stare de sănătate generală mai proastă decât aveau atunci când erau singure, chiar ţinând cont de schimbările de sănătate care apar adesea odată cu vârsta.

În cel de-al treilea studiu, sociologul Dmitry Tumin a chestionat mai mult de 12.000 de adulţi din Statele Unite care s-au căsătorit pentru prima dată, pentru a vedea dacă au descris sănătatea generală ca fiind mai bună după ce s-au căsătorit sau era mai bună când erau singuri. El a descompus datele în mai multe moduri: a examinat căsătoriile bărbaţilor separat de cele ale femeilor; a efectuat analize separate ale căsătoriilor persoanelor născute în decenii diferite; a evaluat căsătoriile care au durat diferite perioade de timp.

În toate scenariile pe care le privea, cu o singură excepţie, cei care s-au căsătorit nu au raportat niciodată că sunt mai sănătoşi. Excepţia a fost în cazul celor mai în vârstă femei (născute între 1955 şi 1964) ale căror căsătorii au durat cel puţin zece ani, care s-au considerat puţin mai sănătoase.

Este o lovitură puternică – una din multe – dată ideii că mariajul este modalitatea ideală de a trăi. De mult timp, am acceptat ideea că dacă nu se grăbesc să se căsătorească, adulţii singuri nu vor avea parte de sex şi vor fi nefericiţi toată viaţa.

Dar se pare că oamenii singuri nu se mai sperie aşa de uşor – într-un număr fără precedent, ei merg înainte şi îşi trăiesc solitar viaţa, care este adesea mai sănătoasă şi mai satisfăcătoare decât în cazul celor căsătoriţi. În 2017, în cele din urmă, ponderea dovezilor ştiinţifice din cele mai sofisticate studii a fost de partea lor.

Sursa: Agerpres

Continue Reading

Curiozitati

Microfonul din priza ministrului Carmen Dan, o mare minciună!

Published

on

Dosarul deschis după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a acuzat că a găsit un microfon în locuinţă a fost închis de procurorii de la Parchetul General.

Potrivit unor surse judiciare citate de mediafax.ro, fapta de violare de domiciliu nu există, fiind vorba despre două persoane care au intrat în locuinţa ministrului, cu acceptul surorii ei.

Este vorba despre doi foşti ofiţeri de informaţii, care ar fi fost chemaţi pentru a efectua un control prin care să verifice dacă există aparatură de intercepare.

Potrivit acelorași surse citate de mediafax.ro, microfonul nu a fost găsit în priza, ci ar fi fost plasat chiar de cel chemat sa îl descopere: ”Aparatul nu era funcţional şi nici nu avea loc în spaţiul în care a fost găsit”.

La sfârșitul anului 2017, Carmen Dan a depus o plângere la Parchetul General care a deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu, după ce ministrul a anunțat că a găsit în casa sa un dispozitiv de ascultare ascuns într-o priză.

Continue Reading

Curiozitati

FOTO ExoMars TGO: Crater marţian acoperit cu gheaţă

Published

on

Sonda spaţială TGO, care face parte din programul ExoMars, aflată pe orbita planetei Marte, a transmis pe Terra primele sale imagini, care prezintă un crater marţian acoperit cu gheaţă, a anunţat joi Press Association.

Imaginile au fost realizate de sonda ExoMars Trace Gas Orbiter (TGO), aflată la altitudinea de 400 de kilometri deasupra formaţiunii Korolev, un crater acoperit cu gheaţă aflat în emisfera nordică a “Planetei Roşii”.

Imaginea craterului marţian Korolov a fost obţinută prin combinarea unui set de trei fotografii ce au fost realizate în culori diferite pe 15 aprilie.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse