Home » Diverse » Curiozitati » Calea Lactee are o “clonă”: NGC 6744 este identică cu galaxia noastră, mai puţin în privinţa mărimii

Calea Lactee are o “clonă”: NGC 6744 este identică cu galaxia noastră, mai puţin în privinţa mărimii

O imagine uimitoare a unei „clone” a galaxiei Calea Lactee a fost surprinsă de astronomii de la Observatorul European Sudic, cu ajutorul unui telescop de 2,2 m.

Galaxia în formă de spirală se află la o distanţă de 30 de milioane ani lumină, în Constelaţia sudică Pavo (Păunul), scrie Daily Mail.

Imaginea captată de astronomi este foarte clară, „braţele” spiralate sunt foarte vizibile şi poate fi observată multitudinea de formaţiuni strălucitoare de stele. Toate aceste elemente o fac identică cu galaxia noastră, mai puţin în privinţa mărimii.

Calea Lactee se află la 100.000 de ani lumină depărtare şi are un diametru dublu faţă de cel al noii descoperiri, pe nume NGC 6744.

Recent s-a descoperit o planetă care ar putea fi viitorul Pământ, datorită atmosferei asemănătoare cu a planetei noastre. Cercetătorii consideră că Gliese 581d ar putea găzdui omenirea, atunci când Pământul nu ar mai avea resursele necesare surpavieţuirii.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.