Home » Diverse » Curiozitati » Câinii din rasa golden retriever au 627 de milioane de neuroni

Câinii din rasa golden retriever au 627 de milioane de neuroni

Revista Frontiers of Neuroanatomy publică un studiu recent care arată că cel mai bun prieten al omului este mai inteligent decât pisicile. Astfel, câinii au de două ori mai mulţi neuroni – celule ale creierului responsabile cu gândirea, planificarea şi comportamentul – decât pisicile, iar oamenii de ştiinţă au asociat densitatea de neuroni cu inteligenţa, scrie Gândul.

Pentru realizarea studiului, grupul de cercetători a urmărit densitatea neuronală şi dimensiunea creierului în cazul mai multor carnivore, incluzând aici foarte mulţi prădători, şi unor omnivore şi erbivore.

Oamenii de ştiinţă s-au concentrat în special pe creierele a opt mamifere: pisici, câini, urşi, lei, hiene, dihori, manguste şi ratoni. Specialiştii au descoperit că animalele cu creiere mai mari aveau şi mai mulţi neuroni.

Rezultatele cercetării au arătat, de asemenea, că numărul de neuroni din creierul câinilor îl depăşeşte cu peste jumătate pe cel din creierul pisicilor, raportul fiind, în medie, de 530 de milioane la 250 de milioane.

Există şi anumite rase de câini care depăşesc orice aşteptare, cum ar fi cei din rasa golden retriever, care au 627 de milioane de neuroni.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.