Home » Diverse » Curiozitati » Apa de pe Pamant este mai veche decat Soarele

Apa de pe Pamant este mai veche decat Soarele

Aproape jumatate din cantitatea de apa de pe Terra este, probabil, mai veche decat varsta Sistemului Solar, ceea ce creste probabilitatea ca viata sa existe pe exoplanete din Calea Lactee, potrivit unui studiu american.

Cercetarea vine sa alimenteze dezbaterea privind intrebarea daca moleculele de apa din alcatuirea cometelor si din oceanele Terrei s-au format in discul de gaz si praf care inconjura Soarele in tineretea sa, acum 4,6 miliarde de ani, sau daca provin dintr-un nor interstelar mult mai vechi, format din praf si gaze, scrie AFP, potrivit Mediafax.

Folosind un model computerizat complex care permite simularea semnaturilor chimice ale moleculelor de apa formate in Sistemul Solar si ale moleculelor formate inaintea nasterii Soarelui, cercetatorii au descoperit ca intre 30% si 50% din apa pe care omenirea o foloseste astazi este mai veche decat Soarele cu circa un milion de ani.
Avand in vedere ca apa este un factor cheie pentru aparitia si dezvoltarea vietii pe Pamant, rezultatele acestui studiu sugereaza ca viata poate exista si in alta parte in galaxia noastra, subliniaza cercetatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*