Home » Diverse » Curiozitati » Angolatitan adamastor: Un dinozaur gigant a fost descoperit în Angola

Angolatitan adamastor: Un dinozaur gigant a fost descoperit în Angola

Pentru prima dată în Angola a fost descoperită o fosilă a unui dinozaur. Este vorba despre o creatură necunoscută până acum, ce deschide porţile unor noi cercetări într-o zonă slab dezvoltată.

Cercetătorii care au făcut publică vestea descoperirii unei creaturi cu gât lung, un posibil sauropod ierbivor, susţin că dinozaurul descoperit pare a fi printre primele vieţuitoare care au populat Pământul.

Echipa internaţională de arheologi care a descoperit şi identificat un os din antebraţul creaturii, afirmă că acesta provine de la un dinozaur necunoscut anterior, potrivit descrierii scheletului.

Fosila a fost găsită alături de dinţi de peşte şi de rechin. Acum 90 de milioane de ani în acel loc se găsea fundul oceanului, arheologii speculând că dinozaurul a fost luat de ape, ca apoi să fie sfâşiat de rechini preistorici.

Dinozaurul a primit numele de Angolatitan adamastor; angolatitan înseamnă “gigantul angolez”, iar adamastor e numele dat de poetul naţional portughez, Camões, unei imense creaturi marine. Deşi nu a luat parte la cercetările angoleze, Matthew F. Bonnan, expert sauropod de la Universitatea Western Illinois, a spus că, după ce a studiat raportul arheologilor implicaţi, consideră că este într-adevăr vorba despre un nou sauropod.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.