Home » Diverse » Curiozitati » A fost descoperită Atlantida în Triunghiul Bermudelor?

A fost descoperită Atlantida în Triunghiul Bermudelor?

Cercetatorii Paul Weinzweig si Pauline Zalitzki au descoperit mai multe piramide pe fundul Oceanului Atlantic, in apele teritoriale ale Cubei, în misterioasea zona denumită “Triunghiul Bermudelor”.

Ruinele au fost gasite la o adancime de aproximativ 1.600 de metri adancime, iar expertii cred ca este vorba chiar despre orasul scufundat Atlantida.

Cei doi oameni de stiinta au folosit submarine. Structurile antice, realizate din piatra, cantaresc sute de tone si amintesc de piramidele din Giza (Egipt). Iar asta nu este tot. Cei doi cercetatori au mai gasit un sfinx, mai multi monoliti aranjati ca la Stonehenge, dar si gravuri intr-o alta limba, realizate pe pietre, scrie jurnalul.ro.

Intrebandu-se de ce aceste ruine nu au fost gasite mai devreme, jurnalistii Utaot.com scriu ca situl arheologic a fost descoperit de americani in timpul crizei nucleare din Cuba, din anii ’60, dar locul a fost secretizat pentru a nu fi gasit si de rusi.

In relatarea lui Platon, Atlantida era o putere navala, cu baza pe o insula sau continent aflata dincolo de coloanele lui Hercule (stramtoarea Gibraltar), care a cucerit regiuni intinse din Africa si Europa de Vest. Dupa o incercare esuata de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat in ocean. Acest eveniment s-ar fi petrecut cu 9.000 de ani inainte de Solon (aproximativ 9.500 i.Hr.)

Atlantida din dialogurile lui Platon este de obicei considerata un mit creat de acesta pentru a-si pune in evidenta teoriile sale politice. S-a avansat ipoteza ca sursele de inspiratie se afla in momente din istorie, ca eruptia de pe Thera sau razboiul troian, ori din evenimente contemporane lui, ca distrugerea asezarii Helike in 373 i.Hr. sau invazia esuata a Siciliei de catre atenieni din 415 – 413 i.Hr.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.