Home » Diverse » Curiozitati » A apărut manualul de educație fizică și sport al ministrului Liviu Pop! Acesta curpinde și… definiția mersului!

A apărut manualul de educație fizică și sport al ministrului Liviu Pop! Acesta curpinde și… definiția mersului!

Controversatul manual de educație fizică și sport pentru clasa a V-a, anunțat cu mare tam-tam de ministrul Educației, a apărut într-un final!

Acum, cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, 2017/2018, manualul de Educație Fizică și Sport de la Editura CD Press a fost declarat câștigător în cadrul licitației organizate de Ministerul Educației Naționale, în iulie 2017, și aprobat prin Ordinul ministrului Educației Naționale (OMEN) nr. 4456/27.07.2017.

91,33 a fost punctajul obținut de manual, la evaluare, fiind clasat în TOP 3 în evaluarea de calitate MEN.

Cum prezintă Editura CD Press manualul de educație fizică și sport.

„Manualul, bine ilustrat, pune la dispoziția elevilor soluții metodice care completează acțiunile didactice realizate la clasă cu peste 300 de imagini (foto, schițe etc.), peste 75 de descrieri ale succesiunii metodice a principalelor procedee tehnice și acțiuni tactice (secțiunea „Cum se realizează”) și peste 30 de secvențe video.

Acces facil la multiple tabele și grafice, care cresc responsabilitatea elevilor și a părinților față de evoluția dezvoltării fizice și a capacității motrice a elevilor.
Aceste materiale sprijină conștientizarea de către elevi a cauzelor eventualelor greșeli de execuție și adoptarea măsurilor corective prin efort propriu.
Contine peste 50 de idei de jocuri dinamice și ștafete descrise pe înțelesul elevilor, incluse în varianta digitală a manualului.

Este o sursă variată de exerciții corective pentru atitudinile corporale deficiente, de legări de elemente acrobatice sau exerciții integrale, de sisteme de acționare pentru dezvoltarea calităților motrice, de structuri tehnico-tactice de evaluare.

Mai mult, manualul este însoțit și de un pachet educaționat extins: Ghidul profesorului (planificare anuală, proiectarea unităților de învățare, sugestii metodologice), descărcabil gratuity și de pe site-ul editurii, acces gratuit la platforma educațională www.clasadigitala.ro (include numeroase materiale digitale descărcabile)”.

Manualul de educație fizică și sport pentru clasa a V-a curpinde și…definiția mersului.

„Mersul este o deprindere motrică naturală care asigură deplasarea omului prin alternarea sprijinului picioarelor pe sol”, scrie în pagina 37 a manualului.

 

Un comentariu

  1. Ne bucuram de initiativa domnului ministru , speram ca acest manual sa apara in clase inainte ca acesti copii sa termine gimnaziul, in acest moment in timpul “liber”ma plimb prin oras si caut manuale trase la xerox, dar sunt deja obisnuit, acelasi lucru se intampla de cand copilul era in clasa pregatitoare. Tot il vedem cerandu-si scuze anticipat, poate isi cere scuze anticipat si pentru faptul ca este doar un alt DOBITOC cu initiative deosebite, poate va scoate si manualul : “Cum ajunge un dobitoc ministru” si isi pune si poza pe coperta.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.