Home » Diverse » Curiozitati » 9 locuri din Europa pe care sa le vezi in urmatorii noua ani

9 locuri din Europa pe care sa le vezi in urmatorii noua ani

Vă prezentăm mai jos 9 locuri pe care ar trebui să le vedeţi măcar o dată în viaţă.

Toscana (Italia)

Toscana este o regiune în centrul Italiei, care se învecinează la sud cu Lazio, la este cu Umbria, la norc cu Emilia-Romagna şi Liguria, şi la vest cu Marea Tireniană. A fost privită de multe ori ca una dintre cele mai frumoase zone ale Italiei.

Toscana a fost probabil regiunea în care Renaşterea italiană a produs cele mai bune rezultate. Patrimoniul artistic al regiunii include arhitectură, pictură şi sculptură, adunate în numeroase muzee faimoase cum ar fi Uffizi din Florenţa.Toscana este de asemenea cunoscută pentru vinurile sale (cele mai faimoase fiind Chianti, Morellino di Scansano şi Brunello di Montalcino) şi pentru cele 120 de regiuni protejate (rezervaţii naţionale).

Sfânta Capelă (Paris)

Sfânta Capelă sau La Sainte-Chapelle a fost construită pe Île de la Cité, la Paris, la cererea Sfântului Ludovic, pentru a adăposti Cununa de Spini, un fragment al Sfintei Cruci, precum şi alte diverse relicve ale Patimilor pe care le achiziţionase.

Capela Sfântă de la Paris este una dintre cele mai renumite capele şi, împreună cu la Conciergerie, fac parte dintre vechile vestigii ale Palatului regal din Île de la Cité, care se întindea pe locul unde se află, în prezent, Palatul Justiţiei din Paris.

Colosseumul (Roma)

Colosseumul din Roma este unul dintre monumentele turistice cele mai vizitate de turişti din întreaga lume. Este, probabil, cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut iniţial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcţie a vremurilor sale, iar, astăzi, este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.

Marele Canal (Veneţia)
Marele Canal sau Canal Grande din Veneția este o cale navigabilă veche ce străbate orașul italian în forma unui S mare, de la Bazinul San Marco până la Gara Santa Lucia. Marele Canal are o lungime de 3.800 de metri, o lățime ce fluctueazǎ de la 30 până la 90 metri și o adâncime de 5 metri în cea mai mare parte a canalului. Transportul public este efectuat cu „nave de pasageri” (italiană: vaporetti), taxiuri navale private, însă foarte mulți turiști preferă să exploreze canalul cu gondolele.

Provența (Franța)
Provența (în franceză Provence) este o regiune din sud-estul Franței, situată între Marea Mediterană, Valea Ronului și Italia. Aceasta este renumită pentru agricultura sa, de tip mediteranean, unde cultivarea fructelor și legumelor are o pondere deosebită, cele mai cunoscute fiind cireșele, piersicile, caisele, migdalele și pepenii galbeni provensali de Cavaillon. Iar în zonele mai înalte ale regiunii sunt câmpurile cu lavandă, importante pentru industria parfumurilor, industrie ce își are centrul în orașul Grasse, lângă Nisa, pe Coasta de Azur.

Luminile Nordului (Islanda)
Luminile Nordului sau Aurora Boreală sunt principala atracţie a turiştilor în Islanda. Cei mai mulţi dintre turişti îşi plănuiesc vizita cu mult timp înainte pentru a asista la spectacolul luminilor Nordului. Aurora Boreală reprezintă un fenomen romantic, ciudat şi absolut incomparabil. Luminile sunt un fenomen natural ce variază ca formă, umbră şi culoare, de aceea nu contează de câte ori l-aţi văzut, fiindcă de fiecare dată va fi altfel.

Turnul Eiffel (Paris)
Turnul Eiffel din Paris este o construcție faimoasă pe schelet de oțel ce măsoară 324 de metri înălțime. Acesta a devenit simbolul Franței cel mai renumit la nivel mondial. A fost conceput de câțiva angajați ai companiei Eiffel&Co. Liderul acesteia, Gustave Eiffel, inițial reticent cu privire la proiect, a devenit, ulterior, un mare susținător al său și a cumpărat brevetul. Turnul, care poartă numele său, este una dintre principalele destinații turistice ale Parisului și ale lumii, cu peste 5,5 milioane de vizitatori anual.

Drumul Atlanticului (Norvegia)
Drumul Atlanticului din Norvegia este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Acesta se întinde pe coasta vestică a Norvegiei pe o distanţă de 5,1 km şi continuă pe drumul naţional 64 al aceleaşi țări, realizând legătura între oraşele Kristiansund şi Molde. Construcţia acestei şosele a început în luna august 1983 şi a durat şase ani. De-a lungul său, această construcţie magistrală traversează şi câteva mici insule, de unde poţi surprinde imagini senzaţionale.

Parthenonul (Grecia)
Parthenonul din Grecia este un templu dedicat zeiței Athena Parthenos, ridicat pe Acropola Atenei, o capodoperă a arhitecturii grecești. Partenonul a fost construit din inițiativa lui Pericle, între anii 447 î.Hr. și 432 î.Hr. și este opera lui Fidias, ajutat de arhitecții Ictinos și Callicrate și de sculptorii Agoracritos și Alcamene. Construcția a fost realizată în stil doric, fiind alcătuită dintr-o „cella”, în care era păstrată statuia zeiței Atena, din „pronaos” și „opistodom”, întregul edificiu fiind înconjurat de coloane. Parthenonul este cea mai importantă construcție care a supravietuit din Grecia antică.

Sursa: Rador

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.