Home » Diverse » Cum se întreţine un trandafir chinezesc

Cum se întreţine un trandafir chinezesc

Trandafirul chinezesc este una din cele mai indragite plante lemnoase capabila sa infloreasca tot anul daca dispune de conditii favorabile.

Poti decora gradina, dar il poti creste si in casa, doar daca ii oferi un colt verde de-a lungul intregului an. Acesta este unul din cei mai raspanditi arbusti de apartament. Daca este tinut intr-un spatiu luminos si incalzit, trandafirul poate inflori pe toata perioada anului.

Trandafirul chinezesc sau “Hibiscus rosa sinensis” este sensibil la schimbarile de mediu. Se dezvolta cel mai bine in gradina ta, la aer liber, intr-un loc fara soare permanent si fara curenti de aer. Aceasta planta iubeste soarele, dar daca se exagereaza ii cad florile si frunzele isi vor pierde din vigoare. Il vei uda mai mult vara, anotimp in care creste spectaculos, avand o multime de lastari.

Prezinta un frunzis bogat, verde stralucitor si flori mari simple sau duble, larg deschise, cu anterele staminale mult iesite in afara. Acestea se formeaza in partea de varf lastarilor si pot fi colorate rosu, violet, roz, galben, oranj si alb.

Toamna, inainte ca planta sa fie mutata in casa, este cel mai bine sa-l tai, de preferabil dupa ce nu mai exista boboci sau flori. Imediat dupa taiere schimba pamantul si pune butasii intr-un ghiveci pentru inradacinat. In apartament, aveti grija ca periodic sa ii stropesti frunzele cu apa. Atentie, pamantul se uda mai rar!

Plantele tinere se ciupesc de 1-2 ori deasupra a 3-6 frunze pentru a se realiza o buna ramificare de la baza. Tot primavara, la interval de 3-5 ani, se aplica transplantarea, in fiecare an, insa, se inlocuieste pamantul de la suprafata cu altul proaspat care sa contina si mranita.

Pamantul se mentine permanent reavan prin udari regulate. Pe parcursul verii se aplica 3-4 fertilizari cu ingrasaminte chimice in concentratie de 0,15-0,2%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*