Home » Diverse » Cum ascunzi o declaratie de dragoste catre amanta intr-o poza cu nevasta !

Cum ascunzi o declaratie de dragoste catre amanta intr-o poza cu nevasta !

Zece persoane au fost arestate duminica in Statele Unite, în cadrul unei ample operaţiuni împotriva unei presupuse reţele de spionaj în beneficiul Rusiei, cinci dintre ele comparând luni la New York în faţa unui judecător federal, care a decis menţinerea lor în detenţie provizorie.

Elementele unui roman de spionaj par să se regăsească toate în acest caz: mesaje codate, bani remişi în numerar de emisari ruşi în cursul unor sejururi în ţări din America Latină, călătorii dus-întors spre Moscova, via Roma, paşapoarte false, transport şi livrare de laptopuri. Pe de altă parte, nivelul de alertă nu pare să reiasă clar, în pofida acestor elemente.

Dispozitivele şi tehnologiile noi au fost întotdeauna folosite de spioni pentru a intra în posesia informaţiilor şi a le transmite mai departe. Spionajul economic şi militar este în floare, se desfăşoară pe Internet şi îi are în prim plan pe ruşi. Internetul şi tehnicile software sunt instrumentele folosite în prezent de către spionii moderni.

Tehnica nu este chiar complicată. Spionii cripteaza datele într-un fişier text pe care “îl ascund” într-o imagine. Imaginea respectivă este postată pe diverse site-uri, iar destinatarii informaţiilor nu au decât să salveze imaginea şi să decodeze datele folosind acelaşi algoritm.

Mesajele transmise de spionii ruşi conţineau diverse informaţii precum locurile şi datele întâlnirilor sau conturi din bănci. Conform celor de la FBI, în casele spionilor suspectaţi au fost plantate microfoane, iar acestea au recepţionat un zgomot specific transmisiunilor codate. De aici şi până la prinderea lor a fost doar o chestiune de timp.

Cum se pot ascunde diverse informatii intr-o poza ? Pai neasteptat de simplu:

Presupunem că suntem bărbati căsătoriti si că avem o amantă cu blog, mama-mama… Nevasta a terminat Informatica si ne controlează fiecare miscare pe net. Cum facem sa-i trimitem bloggeritei noastre complimente, mesaje de dragoste, propuneri de intalniri la Mall si alte cele? Pai neasteptat de simplu.

Primul pas este crearea unei arhive care să conţină fişierele pe care vrem să le ţinem ascunse. Presupunem că este vorba de un document, să zicem secret.doc şi că folosim Windows XP. În acest caz tot ce avem de făcut este să dăm click dreapta pe document şi să alegem din meniul contextual Sent To – Compressed (zipped) Folder. Astfel, fişierul secret.doc a fost adăugat arhivei secret.zip.

Pentru a ascunde declaratia noastra de dragoste către amanta cu blog în cadrul unei poze cu sotia avem nevoie, în primul rând, de cele două fişiere şi anume, arhiva pe care vrem să o ferim de ochii curioşilor şi imaginea care va juca rolul paravanului. Pentru exemplul nostru, vom alege ca nume ale celor două fişiere “big.jpg” ca imagine şi “secret.zip” în rolul arhivei pe care vream să o ascundem. Operaţiunea propriu-zisă se rezumă la o simplă comandă în Command Prompt. Pentru a deschide Command Prompt trebuie să ne ducem la Start, să deschidem meniul Run (sau, mai rapid, să apasam simultan tasta Windows şi R), să tastam cmd şi să dam Enter. Vom avea în faţă o fereastră de Command Prompt. Următorii paşi descrişi, îi vom face exclusiv în Command Prompt.

Pentru a realiza această operaţiune trebuie să ajungem în directorul în care avem cele două fişiere. Cel mai bine e sa le copiem pe amândouă în radăcina partiţiei cu litera D, astfel va fi suficient să scriem doar D: şi să dăm enter în Command Prompt pentru a ajunge în rădăcina partiţiei. Odată ajunsi în locul în care avem cele două fişiere, vom scrie următoarea comandă: “copy /b big.jpg + secret.zip ceva.jpg” (fără ghilimele, evident). Copy /b este argumentul copierii în mod binar, big.jpg este imaginea, secret.zip este arhiva ce va deveni invizibilă, iar ceva.jpg este imaginea rezultată, în cadrul căreia este ascunsă arhiva.

Pentru a ne confirma succesul operaţiunii, în Command Prompt vom primi mesajul 1 file(s) copied. Odată ce am primit acest mesaj putem închide fereastra de Command Prompt tastând exit şi dând Enter. Atenţie: este esenţial ca în comanda dată în Command Prompt imaginea să fie primul fieşier menţionat, iar arhiva al doilea (după plus). Altfel, va rezulta o imagine care nu va putea fi citită din cauza header-ului de arhivă pe care îl primeşte în cazul în care arhiva va fi primul fişier din cadrul comenzii. Dacă am respectat întocmai comanda dată ca exemplu, alături de cele două fişiere cu care am început, vom mai avea fişierul “ceva.jpg”, rezultatul operaţiunii. Acum, dacă dam dublu click, ceva.jpg este o imagine cu nevasta. Însă dacă schimbam extensia din .jpg în .zip, vom putea accesa arhiva acunsă, cu textul declaratiei de dragoste din ea.

Postam apoi poza sotiei pe Flickr si bloggeritei noastre nu-i ramane decat sa o copie la ea in calculator. Si astfel vom trai pana la adanci batraneti langa scumpele noastre neveste (inselate din prea multă dragoste, se intelege ! ).

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.