Home » Diverse » Cine este Florian Coldea, generalul SRI denuntat ca i-ar fi cerut lui Cocos 500.000 de euro

Cine este Florian Coldea, generalul SRI denuntat ca i-ar fi cerut lui Cocos 500.000 de euro

Florian Coldea, a devenit, la începutul săptămânii, directorul interimar al Serviciului Român de Informații (SRI), ca urmare a demisiei lui George Maior.

General-locotenent Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005. El a avut o ascensiune rapidă în grad.

Gradul de general de brigadă l-a primit în 2008, iar în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, petru ca în 2014 să fie înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii. A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

În anul 2010 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Ştiinţe militare – Informaţii la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”, cu teza intitulată “Managementul schimbării în serviciile de informaţii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*