Home » Diverse » 22 de icoane făcătoare de minuni din România

22 de icoane făcătoare de minuni din România

Pentru creştinii ortodocşi, icoanele reprezintă unele dintre cele mai importante obiecte de cult. Icoanele au aparut de la inceput, impreuna cu credinta. Locul icoanei este in biserici, in casele oamenilor si-n locurile unde e nevoie de ele. Nu orice reprezentare poate fi icoana, ci numai aceea care respecta legile icoanelor. Exista, insa, o categorie speciala de icoane: cea a celor făcătoare de minuni. Despre ele se crede cã pot împlini rugile şi pot da ajutorul necesar persoanei aflate la ananghie,cand se închina in fata lor. Vă prezentăm cele mai cunoscute 22 de astfel de icoane existente în România şi răspândite prin toată ţara…

Icoana-Maicii-Domnului-Biserica-“Mihai-Vodă”-Bucureşti

Icoana Maicii Domnului – Biserica “Mihai Vodă”, Bucureşti”.
Icoana are o vechime considerabilă, datând cel puţin din vremea domniei lui Mihai Viteazul, când a fost adusă de la muntele Athos de către monahul Ioan pe cheltuială proprie. Se spune că ajută femeile să rămână însărcinate şi să nască uşor.
Icoana-Maicii-Domnului-Biserica-Colţea-Bucureşti

Icoana Maicii Domnului – Biserica Colţea, Bucureşti.
Donată bisericii în anul1786 de domnitorul Nicolae Mavrogheni, icoana cu ferecătură lucrată manual, din argint poleit cu aur, poate fi admirată în partea din stânga catapetesmei.E o icoana mare si frumoasa, lucrata cu minutie si har .
Icoana-Maicii-Domnului-Biserica-Doamnei-Bucureşti

Icoana Maicii Domnului – Biserica Doamnei, Bucureşti.
 O icoana ciudata, a cărei provenienţă este necunoscută, o reprezintă pe Maica Domnului în veşmânt negru şi este realizată în stil apusean. Este renumită  pentru vindecările trupeşti şi sufleteşti. Cei singuri stau ore intregi cautand alinare.
Icoana-Maicii-Domnului-Biserica-Icoanei-Bucureşti

Icoana Maicii Domnului-Biserica Icoanei, Bucureşti.

 Conform tradiţiei , acum câteva secole , un trecător a aţipit în parcul aflat pe locul actualei biserici . Trezindu-se , el a văzut icoana cu chipul Maicii Domnului , care i-a cerut să ridice o biserică pe acel loc . E unica icoană din tara care pare a vorbi cu cel care se roagă la ea.

Icoana-Maicii-Domnului-Biserica-Olari-Bucureşti

Icoana Maicii Domnului – Biserica Olari, Bucureşti.

A fost adusă de preoţii refugiaţi de la Mănăstirea Arnauchiul,Turcia,in anul 1810.În 1864 i s-a schimbat ferecătura de argint aurit, cea nouă având pe margini 24 de mici medalioane care ilustrează minunile săvârşite de Maica Domnului.

Icoana-Maicii-Domnului-Mănăstirea-Nămăieşti-jud.-Argeş

Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Nămăieşti, jud. Argeş.

Tradiţia spune că icoana a fost pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca.A fost înrămată în argint,în anul 1798.Este renumită pentru ajutorul dat femeilor care se roagă la ea în speranţa că vor putea avea copii si pentru vindecări miraculoase.

Icoana-Maicii-Domnului-Mănăstirea-Neamţ-jud.-Neamţ

Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Neamţ , judetul . Neamţ.
După ce icoana a stat mai mult timp în Imperiul Bizantin , la Constantinopol , timp de 555 de ani , în anul 1400 este trimisă Mitropolitului Iosif , de către Patriarhul Metodie şi de împăratul Ioan Paleologu , pentru a o proteja de persecuţiile împotriva sfintelor icoane.
Icoana-Maicii-Domnului-Mănăstirea-Pasărea-jud.-Ilfov

Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Pasărea, jud. Ilfov.
Se spune că preotul slujitor de la Mănăstirea Pasărea ar fi primit de trei ori,în vis,îndemnul de a merge într-un loc anume pentru a lua icoana şi a o aduce în mănăstire. Acum,icoana este aşezată la loc de cinste în biserica mare,fiind vizitată de mii de credincioşi.
Icoana-Maicii-Domnului-Mănăstirea-Trivale-jud.-Argeş

Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Trivale, jud. Argeş.
Se spune ca icoana a fost găsită,în 1930,în podul bisericii,de preotul Dumitru Georgian,după ce acestuia îi apăruse în vis chiar Maica Domnului,care i-ar fi spus unde se află.A fost restaurată şi îmbrăcată în argint,vechimea ei fiind estimată la două sute de ani.
Icoana-Maicii-Domnului-Sf.-Mănăstire-Căldăruşani-jud.-Ilfov

Icoana Maicii Domnului – Sf. Mănăstire Căldăruşani, jud. Ilfov.

În 1940, când Basarabia a fost invadată de sovietici, călugării de la Mănăstirea Dobrusa,conduşi de stareţul lor,s-au refugiat la Căldăruşani, aducând cu ei şi icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni. De atunci, ea a rămas aici.

Icoana-Maicii-Domnului-Biserica-Letca-Nouă-jud.-Giurgiu

Icoana Maicii Domnului – Biserica Letca Nouă, jud. Giurgiu.

Avand o vechime de peste două secole , Icoana Maicii Domnului a început să lăcrimeze în urmă cu câţiva ani . Mai întâi au curs bobiţe de mir din ochiul stâng al Maicii Domnului , apoi , timp de câteva zile la rând , au curs şuvoaie de mir din ambii ochi.

Icoana-Maicii-Domnului-Biserica-Madona-Dudu-jud.-Dolj

Icoana Maicii Domnului – Biserica Madona Dudu, jud. Dolj.

Se spune că, pe la sfârşitul Evului Mediu, un negustor a găsit icoana într-un dud. Când a încercat să o vândă, aceasta a dispărut. Negustorul a găsit-o în acelaşi loc şi a vrut s-o dăruiască, dar a dispărut iar. Găsind- o a treia oară, a hotărât să ridice biserica.

Icoana-Maicii-Domnului-cu-Pruncul-Biserica-Zlătari-Bucureşti

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – Biserica Zlătari, Bucureşti.
A fost adusă în 1987 de preoţimea strămutată la Zlătari de la Biserica Bradului, care urma a fi demolată. Este îmbrăcată în foiţă de argint, lucrată manual, şi datează din 1826. E renumită pentru ajutorul dat împotriva farmecelor şi a blestemelor.
Icoana-Maicii-Domnului-cu-Pruncul-Mănăstirea-Dintr-un-Lemn-jud.-Vâlcea

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – Mănăstirea Dintr-un Lemn, jud. Vâlcea.
 Se spune că icoana a fost descoperită în trunchiul copacului din care a fost ridicată Biserica Dintr-un Lemn. De asemenea, se crede că această icoană e o reproducere după originalul atribuit Evanghelistului Luca.
Icoana-Maicii-Domnului-cu-Pruncul-Mănăstirea-Durău-jud.-Neamţ

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – Mănăstirea Durău, jud. Neamţ.
Conform tradiţiei, icoana cea mare, argintată, a Maicii Domnului ar fi fost realizată în secolul al XVIII-lea. Tot din acea perioadă se spune că ar data şi primele minuni săvârşite de această icoană de o frumuseţe deosebită.
Icoana-Maicii-Domnului-cu-Pruncul-Mănăstirea-Pissiota-jud.-Prahova

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – Mănăstirea Pissiota, jud. Prahova.

Icoana a fost pictată de portretistul Eustaţiu Stoienescu, în prima jumătate a secolului trecut. Ea impresionează atât prin puterea harului ei, cât şi prin senzaţia că ochii Maicii Domnului te urmăresc, indiferent de unde ai privi icoana.

Icoana-Maicii-Domnului-cu-Pruncul-Mănăstirea-Putna-jud.-Suceava

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – Mănăstirea Putna, jud. Suceava.

A fost adusă, după cum spune tradiţia, de către Doamna Maria de Mangop, soţia lui Ştefan cel Mare,în anul 1472,din Constantinopol.Nu a avut întotdeauna înfăţişarea de astăzi.Este onorată în fiecare an, pe data de 2 iulie, ziua de pomenire a Sfântului Voievod Ştefan.

Icoana-Maicii-Domnului-cu-Pruncul-Mănăstirea-ţigăneşti-jud.-Ilfov

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – Mănăstirea ţigăneşti, jud. Ilfov.

Tradiţia spune că aceasta icoana făcătoare de minuni ocroteşte mai ales mamele şi copiii . Un miracol s-a întâmplat când un incendiu izbucnit în apropiere ajunsese la porţile mănăstirii . Maicile au ieşit cu icoana în mâini , iar vântul şi-a schimbat brusc direcţia.

Icoana-Sf.-Mina-Biserica-Sf.-Mina-Bucureşti

Icoana Sf. Mina – Biserica Sf. Mina, Bucureşti

În anul 1847, când un incendiu a mistuit o parte din Bucureşti, a ars în întregime şi Biserica Sf. Mina, dar icoana Marelui Mucenic Mina a rămas intactă în catapeteasmă, în mijlocul flăcărilor. E de mare ajutor pentru femeile ce vor a se căsători, dar şi pentru păgubiţii de orice fel.

Icoana-Sf.-Parascheva-Biserica-Sf.-Gheorghe-Nou-Bucureşti

Icoana Sf. Parascheva – Biserica Sf. Gheorghe Nou, Bucureşti

Această icoană e vestită pentru miracolele înfăptuite. Ea provine din fosta biserică Sf. Vineri – dărâmată în timpul comuniştilor -, motiv pentru care nu figurează în istoricul bisericii. Se spune că vindecă boli şi ocroteşte contra pericolelor de moarte.

Icoana-Sfântului-Antonie-cel-Mare-Biserica-“Buna-Vestire”-Bucureşti

Icoana Sfântului Antonie cel Mare – Biserica “Buna Vestire”, Bucureşti.

În urma incendiului devastator din 1847 , biserica a ars în întregime , singurul lucru care s-a păstrat fiind tocmai icoana Sfântului Antonie cel Mare , care de atunci a devenit patronul acestui lăcaş de cult , alături de Maica Domnului .

3 comentarii

  1. ma rog la cele 22 de icoane si la dumnezeu sa se faca dreptae miau furat casa la partaj de o judecatoare si o avocata la judecatoria Dej si mau obligat sa mai achit suma de aproximativ 100 de milioane va rog sa luati atitudine si dumneavoastra prin rugaciune si stiu ca icoanele facatoare de minuni si dumnezeu ma va ajuta tot printro minune am ramas cu 6 copii pe drumuri si la virsta de 54 ani (nimeni nu poate sa mai faca nimic am fost furat de profesionisti oameni deavolului va multumesc si voi reveni dupa fiecare minune pe care le astept de la dumnezeu multumesc celor ce sint aproape de mine

  2. sunt 21 de icoane

  3. cineva de acolo sus ,ne vede pe fiecare,sa stati linisti,eu am pierdut mult pt.a ajuta lumea si cu credinta si rugaciune,nimeni nu a ramas nepedepsit,uni ce mi-au luat banii,acum i-si cumpara medicamente,curvele(ca am avut 2 in viata mea),ce vream sa fac familie cu ele,si am pierdut ca -si tot cu ele,era o rominca si o tiganca,la una ia murit barbatul si e disperata de viata,neajunsuri, iar cealalta a ajuns sa consume cocaina ,cum consuma un bolnav,medicamente.In viata asta tot se plateste,mai devreme sau mai tirziu.Rau faci rau gasesti.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*