Home » Cinema » Trailere » Trailer nou: Planeta Maimutelor 2011 – Rise of the Planet of the Apes

Trailer nou: Planeta Maimutelor 2011 – Rise of the Planet of the Apes

Folosind tehnolofia CGI producatorii de la Rise of the Planet of the Apes au creat cea mai realistica reprezentare a unei maimute realizata pe calculator.
Pentru prima data in seria care are la baza filmele din 1968 si cel mai recent cel din 2001 nu se folosesc costume sau machiaje si se merge pe “full digital”.

Caesar, conducătorul noii revoluții a maimuțelor din Rise of the Plane of the Apes, interpretat de Andy Serkis, a trecut printr-o serie de modificări computerizate, realizate de Weta Digital (companie care i-a realizat pe calculator pe Gollum, Kong și populația Na Vi din Avatar), care l-au transformat pe actor într-un cimpanzeu îmbunătățit genetic, care, în prequelul francizei Planet of the Apes, pregătit de rupery Wyatt, dă start evenimentelor care schimbă lumea și duc la devastarea umanității.

Cei de la Empire l-au urmărit de aproape pe Serkis, muncind din greu în costumul său verde, pe platourile de filmare din Vancouver, unde a avut puncte verzi pe toată fața și s-a folosit de prelungiri metalice pentru maini, pentru a fi transformat intr-o maimuță foto-realistă.

“Ce încercăm să facem este să creăm personaje-maimuțe credibile și să le tratăm complet în mod live-action. De data aceasta am adus camerele direct pe platourile live-action. Asa că, il putem aduce pe Andy Serkis și pe ceilalți actori care interpretează maimuțe pe același platou cu actorii care interpreteaza roluri umane.” a declarat supervizorul de efecte speciale al companiei Weta.

Serkis, care a mai jucat personaje modificate computerizat a comparat experiența interpretării gorilei Kong cu noua provocare pe care o constituie interpretarea lui Caesar.

”Kong a fost o gorilă adevarată, așa că m-am manifestat și am adus pe ecrane psihologia și ADN-ul unei gorile. Insă acesta (Caesar) este o creatură mai dificilă, pentru că a fost crescut de oameni, apoi a moștenit un medicament care i-a sporit inteligența, așa că trebuie să uiți că e un cimpanzeu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*