Home » Cinema » Staruri » Christopher Reeve – Un actor cu un destin tragic de necontestat!

Christopher Reeve – Un actor cu un destin tragic de necontestat!

Christopher Reeve s-a nascut pe 25 septembrie 1952 in New York. Datorita fizicului sau robust, infatisarii sale fizice: un barbat frumos, atletic si plin de carisma, in 1978 devine primul si cel mai renumit interpret al eroului fara frica, gata sa sara oricand in ajutorul cuiva aflat la necaz, cel pe care il adora toti copii si adolescentii, toate fetele ce spera in venirea printului pe un cal alb, inaripat… ” Superman” I-IV (1978 – 1987).

In 1980 , interpreteaza rolul Richard Collier in filmul plin de romantism/drama ” Somewhere in Time ” transpusa dupa romanul scriitorului norvegian/american Richard Matheson , in regia lui Jeannot Szwarc care ii mai aduce o nominalizare (in total el detine pana la sfarsitul carierei : o nominalizare la G.G., 6 premii si alte 11 nominalizari).

In mai 1995 , in timp ce filma are loc un accident in care actorul, cazand de pe cal pe platourile din Charlottesville, ramane paralizat de la brau in jos pentru toata viata.Moare in urma unui atac de cord dupa 9 ani de lupta cu paralizia, pe 10 octombrie 2004, este condus pe ultimul drum si omagiat de multi actori si publicul ce-l iubise si, pentru care a ramas un SUPER MAN nu un…Captain America…, Spider-Man…, sau Batman…
Reeve s-a casatorit cu Dana Morosini in aprilie 1992, si au avut un fiu, Will. Reeve mai avea doi copii, Matthew si Alexandra, dintr-o relatie anterioara cu Gae Exton. Dana Reeve a murit de cancer pulmonar in martie 2006.

Un actor cu un destin tragic de necontestat!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.