Home » Cinema » Silver Linings Playbook, marele invingator la cea de-a 17-a gala Satellite Awards

Silver Linings Playbook, marele invingator la cea de-a 17-a gala Satellite Awards

Filmul Silver Linings Playbook a fost marele invingator la cea de-a 17-a gala Satellite Awards, organizata duminica seara, la hotelul Intercontinental din Beverly Hills.

Aceasta comedie cu accente dramatice, regizata de David O. Russell, s-a impus la cinci categorii de premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film al anului. David O. Russell a fost desemnat cel mai bun regizor, iar protagonistii filmului – Bradley Cooper si Jennifer Lawrence – au fost desemnati cel mai bun actor, respectiv cea mai buna actrita. Acelasi film s-a impus si la categoria “cel mai bun montaj” (Jay Cassidy si Crispin Struthers).

Filmul a primit si 4 nominalizari la Globurile de Aur 2013 pentru cel mai bun film – comedie / musical, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor si cea mai buna actrita in roluri principale. Cu ambitii la Oscar in 2013, Silver Linings Playbook este adaptarea pentru marele ecran a romanului scris de Matthew Quick. Filmul spune povestea lui Pat (Bradley Cooper) fost profesor de liceu, care a petrecut 4 ani intr-o clinica destinata tratarii bolilor nervoase dupa ce a fost inselat si parasit de sotia lui, Nikki.

Dupa externare se muta inapoi in casa parintilor, hotarat sa-si reconstruiasca viata si sa devina barbatul dorit dintotdeauna si sa-si recucereasca fosta sotie. Totul se schimba insa cand o cunoaste pe Tiffany (Jennifer Lawrence) o tanara vaduva care sufera de o depresie severa cauzata de moartea sotului. Afectiunile mintale cu care se confrunta amandoi ii apropie pe Tiffany si Pat, care devin prieteni si incep sa aiba sentimente profunde unul fata de altul.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.